Γιώργος Πανταζάτος: «Η Κεφαλονιά θα γίνει πολύ σύντομα πόλος έλξης ξένων επενδυτών» (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:54

Γιώργος Πανταζάτος: «Η Κεφαλονιά θα γίνει πολύ σύντομα πόλος έλξης ξένων επενδυτών» (ηχητικό)

Συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Στην ραδιοφωνική εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και τη Χριστίνα Αντωνίου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο γνωστός κτηματομεσίτης της Κεφαλονιάς Γιώργος Πανταζάτος (Enos Properties)Με αφορμή το νέο μέτρο της κυβέρνησης για την αναστολή του ΦΠΑ για μία τριετία, ο κ. Πανταζάτος  εξήγησε πόσο θα επωφεληθούν οι αγοραστές νεόδμητων ακινήτων και το κέρδος που θα αποκομίσουν. Η τριετής αναστολή του ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη ζήτηση για νέες κατοικίες. Παράλληλα, θα αυξήσει την απασχόληση και θα ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή, τη στιγμή που η αγορά ήταν καθηλωμένη, είπε.

Επιπλέον σχολίασε ότι η ανάπτυξη θα βελτιώσει την ψυχολογία των επενδυτών και θα συμβάλλει στην αυξημένη δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον στην Κεφαλονιά παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση για επαγγελματική χρήση, καθώς βγαίνουμε από τη βαθειά κρίση των τελευταίων 10 ετών, ανέφερε. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ενημερώσει για το αμείωτο ενδιαφέρον των Βρετανών στο Νομό μας, κάτι που οφείλεται στο αυξημένο επίπεδο ποιότητας ζωής και στο ήπιο κλίμα που προσφέρει η Κεφαλονιά.

Το γεγονός ότι η Κεφαλονιά είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί και ότι δεν έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν όπως υποστήριξε επιπρόσθετες προϋποθέσεις για την προσέλκυση των ξένων επενδυτών, θέτοντας τα θεμέλια για σοβαρή ανάπτυξη στον τόπο μας.

Δεν δίστασε να σχολιάσει και τη στάση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι δεν προσαρμόζονται στις υπάρχουσες τιμές της αγοράς και ζητούν εξωφρενικά υψηλότερα ποσά. Αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του νησιού μας τόνισε και θα πρέπει να επικρατήσει η λογική για να γίνει η Κεφαλονιά πολύ πιο σύντομα πόλος έλξης, απ΄ ότι αναμένουμε.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης:




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250