Στα «κάγκελα» οι μαθητές των Λυκείων της Κεφαλονιάς (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 10:31

Η εικόνα απο την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Η εικόνα απο την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Σε … φάση καταλήψεων βρίσκονται σχολεία σε Αργοστόλι, Ληξούρι και Σάμη. Όπως ενημερωθήκαμε αυτή την στιγμή, σε κατάληψη βρίσκονται το ΓΕΛ Ληξουρίου, το ΕΠΑΛ Ληξουρίου, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το ΕΠΑΛ Αργοστολίου, καθώς και το ΓΕΛ Σάμης.

Βρεθήκαμε στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου και μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα Βασιλάτου, μέλος του Δεκαπενταμελούς του Σχολείου, η οποία μας επεσήμανε τα βασικότερα ζητήματα πολύ έφεραν τους μαθητές… στα κάγκελα (Για τα αιτήματα κλικ ΕΔΩ) 

DSC 0970

Η εικόνα είναι από την κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

https://www.youtube.com/watch?v=fAhJbqmB4ik

Παράλληλα, επικοινωνήσαμε και με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρη Μαντζουράτο αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη: «Το θέμα των υποδομών ιδιαίτερα στο Ληξούρι, αλλά ακόμα και στα καινούργια σχολεία στο Αργοστόλι, είναι αυτό που απασχολεί. Δεν υπάρχει ή είναι σε εκκρεμότητα η συγκοινωνιακή μελέτη για το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου. Επίσης, το ζήτημα του αντιεκπαιδευτικού νόμου που τρέχει με την εντατικοποίηση των σπουδών, είναι τα ζητήματα τα οποία μπαίνουν από την ίδια την ζωή γιατί είναι πολύ σοβαρό το θέμα η βάση του 10 στο απολυτήριο για να έχεις πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Θα πετάξει πάρα πολλούς μαθητές έξω από τα Πανεπιστήμια και φυσικά τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα του κτιριακού ζητήματος».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

 74620960 509598789595666 237316974831468544 n Cropped

Εικόνα απο το 1ο ΓΕΛ Ληξουρίου