Erasmus+ «Young Entrepreneurs Shine»: H ανταλλαγή μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 12:24

Erasmus+ «Young Entrepreneurs Shine»: H ανταλλαγή μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

H ανταλλαγή μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων στα πλαίσια της σχολικής σύμπραξης ΚΑ2 Erasmus+ “YoungEntrepreneursShine” Y.E. S (2017-2010)

Από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019 φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων 6 μαθητές και μαθήτριες και 10 εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Young Entrepreneurs Shine»,  από την Βόρεια Ιρλανδία (Μπέλφαστ), την  Ιταλία (Κατάνια), την Ισπανία (Λα Πάλμα) και την Πολωνία (Wolin).

Βασικοί άξονες του σχεδίου είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και η επιχειρηματικότητα.

Οι φιλοξενούμενοι έλαβαν μέρος σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό την γνωριμία μεταξύ μας, με τον ελληνικό πολιτισμό και με την εκπόνηση διδακτικών σεναρίων σχετικών με την θεματολογία του προγράμματος.

Ξεναγήθηκαν στις ομορφιές του νησιού μας και παρακολούθησαν μουσικοχορευτική παρουσίαση ως ένα δείγμα της ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας από το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου. Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων.

Επίσης ευχαριστούμε για την συνεργασία το Κέντρο κατά των εξαρτήσεων «Απόπλους», τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους ξένους μαθητές/τριες και τα εστιατόρια “Denis”, “La mer”, “Spyros”, “Klimatis” και το ξενοδοχείο“Maria –Anna”.

oloimero1




00 inkefalonia general ad 300X250