Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 20:18

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει...

 


1. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Βεργωτή, στο Πνευματικό Κέντρο των Κουρκουμελάτων.

2. Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου:
- Η τέως Λιμενάρχης Κεφαλονιάς κα Παναγιώτα Κολοβού και ο νυν Λιμενάρχης Κεφαλονιάς κ. Αθανάσιος Σιούτης πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο.
limenarxeio

- Με απόφαση Δήμαρχου ορίστηκε Αντιδήμαρχος της ΔΕ Ελειού – Πρόννων & Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου ο κ. Νικόλαος Κουρκουμέλης. Τα καθήκοντα του αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 49/2247/04-10-2019 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 9Π8Θ46ΜΓΤΤ-13Η).
- Ο Α/Δήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Διονύσης Μινέτος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε Νύφι και Αγία Ευφημία.
- Ο Α/Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ‘’SOS KIDS ΛΑΜΨΗ’’. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Συλλόγου με τον Δήμο μας.
- Ο Δήμαρχος με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Μέγαρο Πόρου για την ένταξη του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων στο ΕΣΠΑ.

3. Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου:
- Ορκίστηκε Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ελειού – Πρόννων, με την παράταξη της Δημοτικής Συμπολιτείας, η κα Ασημίνα Γαβριελάτου.

gavrielatou
- Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε:
1. Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
2. Ορίστηκε εκπρόσωπος η Κρυσταλλία Μιχαλάτου (αναπληρωτής Γεώργιος Τσιλιμιδός) στο «ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ Α.Ε.
3. Ορίστηκε εκπρόσωπος ο Μιχαήλ Μοσχονάς (αναπληρωτής Νικόλαος Κουρκουμέλης) στην Επιτροπή έγκρισης αιτημάτων σχετικών με την χορήγηση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής
4. Ορίστηκε ο Σπυρίδων Πεφάνης ως εκλέκτορας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο Σωτήρ»
5. Ορίστηκε εκπρόσωπος ο Ιωάννης Κουρούκλης (αναπληρωτής Σταύρος Γρηγορόπουλος) στην Επιτροπή με σκοπό τον χαρακτηρισμό παραλιών Νήσου Κεφαλληνίας ως πολυσύχναστων χώρων για λήψη θαλασσίων λουτρών
6. Ορίστηκε εκπρόσωπος ο Διονύσης Τρωιάνος (αναπληρωτής Μιχαήλ Μοσχονάς) για την συγκρότηση γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων για την περιοχή ευθύνης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας
7. Ορίστηκε εκπρόσωπος ο Σταύρος Γρηγορόπουλος (αναπληρωτής Κρυσταλλία Μιχαλάτου) στη Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς &Ιθάκης» «Απόπλους»
8. Συγκροτήθηκε Επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2019 με τακτικά μέλη τους Σπυρίδων Ματιάτο και Μιχαήλ Μοσχονά και αναπληρωματικά μέλη τους Ιωάννη Λυκούδη και Σπυρίδων Σαμούρη.

4. Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου:
- Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος με το Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιο Κατσιβέλη, το Δήμαρχο Σάμης κ. Γεράσιμο Μονιά και το Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύσιο Στανίτσα συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και τη χρηματοδότηση έργων. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει παρουσίαση του ΕΣΠΑ από τη Διαχειριστική Αρχή.
- Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ελειού – Πρόννων συναντήθηκαν με το Δήμαρχο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και συζήτησαν για προβλήματα της περιοχής τους.

5. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος συναντήθηκε με κατοίκους που διαμένουν πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο και συζήτησαν σχετικά με την πρόσβαση οχημάτων στον εκεί πεζόδρομο.

6. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ξεκίνησε η αποκομιδή βαρέων αντικειμένων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού Πρόννων.

7. Συνεχίστηκε με εντατικό ρυθμό ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων, των δρόμων, των παρτεριών, των γειτονιών του Αργοστολίου καθώς και το κόψιμο των φοινίκων που είχαν προσβληθεί από το σκαθάρι, ενώ ολοκληρώθηκε και ο καθαρισμός του Θαλασσόμυλου.

IMG efa7e0523cdcf1e293849111b4298d8f V 1

8. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης του ΚΟΚ, επισκευές και συντήρηση του Αγροτικού Δικτύου καθώς και μικροεπισκευές στο Κλειστό Γήπεδο Αργοστολίου. Αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες φωτισμού σε όλο το Δήμο.

20191009 081342 1

Εκ του Γραφείου Δημάρχου