Μάκης Μεταξάς: Η κλεψύδρα τελειώνει- Απομένουν μόνο 20 μέρες (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 12:46

Μάκης Μεταξάς: Η κλεψύδρα τελειώνει- Απομένουν μόνο 20 μέρες (ηχητικό)

Συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Συνέντευξη για το φλέγον ζήτημα του θολωτού Μηκυναικού Τάφου των Τζαννάτων παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό inkefalonia 103,9 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, ο π. Νομάρχης και Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Μεταξάς.

Άσκησε κριτική για τις μη επιτυχημένες μέχρι τώρα ενέργειες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας τις ευθύνες που αναλογούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Όπως υπογράμμισε, έπρεπε να έχει κατατεθεί το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα που αφορά μοναστηριακή έκταση, κάτι που δεν συνέβη και δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πιθανό ενδεχόμενο το μνημείο δυστυχώς να καταρρεύσει, αν δεν εφαρμοστούν τα αυτονόητα και δεν προχωρήσει το έργο άμεσα. Ούτε η κατασκευή του στεγάστρου δεν έχει υλοποιηθεί για να το προστατέψει, πρόσθεσε.

Τονίζοντας τη σημαντικότητα του μνημείου είπε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο θολωτό μυκηναϊκό τάφο σε όλη τη ΒΔ Ελλάδα και δεν είναι επισκέψιμος! «Δεν πρέπει να δυσφημείται η χώρα μας, τη στιγμή που υπάρχει η μελέτη και τα χρήματα που απαιτούνται και δεν εφαρμόζονται τα αυτονόητα για την υλοποίησή του».

Καταλήγοντας θέλησε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι το χρονικό διάστημα των επόμενων 20 ημερών. «Αν δεν γίνει κάτι τώρα θα χάσουμε το ΕΣΠΑ που τρέχει, και η ιστορία έχει τελειώσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο την αποκλειστική ευθύνη θα αναλάβουν όσοι πραγματικά την έχουν», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης:




00 inkefalonia general ad 300X250