Κουρκουμελάτα : Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Γεωργίου Βεργωτή

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:40

Κουρκουμελάτα : Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Γεωργίου Βεργωτή

Τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Βεργωτή πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής , στο πνευματικό κέντρο των Κουρκουμελάτων.

Τον αδριάντα επιμελήθηκε ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης , ο οποίος έδωσε το παρών μιλώντας για τον σπουδαίο Κεφαλονίτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε  μεταξύ άλλων ο κ. Γεράσιμος Βεργωτής, Πρόεδρος του Ιδρύματος αλλά και της Φιλαρμονικής Σχολής η οποία πριν από μερικούς μήνες έκανε την επανεμφάνιση της στα μουσικά δρώμενα του τόπου.

Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων η ανεκτίμητη προσφορά της Οικογένειας Βεργωτή η οποία άφησε έντονα το αποτύπωμά της τόσο στο χωριό αλλά και την Κεφαλονιά γενικότερα.

 Το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος , ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος , οι Αντιδήμαρχοι Κρυσταλλία Μιχαλάτου και Σπύρος Σαμούρης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Μοσχονάς ,  ο πρώην Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λειβαθούς και σημερινός Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής.

Ευχαριστούμε πολυ τον κ. Κωνσταντίνο Φραγκιά για την παραχώρηση των φωτογραφιών

Vergotis 1Vergotis 5Vergotis 6Vergotis 12Vergotis 15Vergotis 17Vergotis 29Vergotis 34Vergotis 43Vergotis 49Vergotis 61Vergotis 72Vergotis 86