Διοικητής Πυροσβεστικής: Άμεση η κινητοποίηση Δήμου και Περιφέρειας στη μεγάλη φωτιά (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 16:14

Διοικητής Πυροσβεστικής: Άμεση η κινητοποίηση Δήμου και Περιφέρειας στη μεγάλη φωτιά (ηχητικό)

Όπως δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο inkefalonia radio 103.9, η έγκαιρη αντιμετώπιση της φωτιάς απέδειξε ότι «ο μηχανισμός λειτούργησε».

Τόνισε πως ήταν αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων και των τουριστών από ορισμένα καταλύματα στην περιοχή του Λουρδά, όπου δραστηριοποιήθηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Μέσα από την περιγραφή του Διοικητή της Πυροσβεστικής, ζωντάνεψαν τρομακτικές εικόνες για τη φωτιά το πρωί του Σαββάτου σε Βλαχάτα και Λουρδάτα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 5 περίπου το πρωί με 4 εστίες και ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς και οι ζημιές περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Κάποια εναέρια μέσα δεν ήταν εφικτό να πετάξουν λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο ένα αεροσκάφος τύπου Εricsson, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ρίψεις και η φωτιά περιορίστηκε, ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αυξημένη επικινδυνότητα της φωτιάς, η οποία έφτασε πολύ κοντά στις αυλές των σπιτιών, με τους κατοίκους ωστόσο να είναι ψύχραιμοι, ακούγοντας και ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, των πυροσβεστών και των εθελοντών για την αποφυγή πανικού.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα αίτια της πυρκαγιάς , τονίζοντας ότι πρόκειται για εμπρησμό, από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή και όχι «περαστικούς», συμπεραίνοντας το από τα σημεία που ξέσπασε η φωτιά. Στο σημείο αυτό ο κ. Διοικητής αποκάλυψε ότι καταφθάνει στην Κεφαλονιά κλιμάκιο ης ΔΑΕ  για να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τέλος, συνεχάρη το Δήμο Αργοστολίου και την ΠΕ Κεφαλονιάς για τον συντονισμό κινήσεων που επέδειξαν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250