Το γιορτάσι της Παναγιάς στα Πουλάτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 18:19

Το γιορτάσι της Παναγιάς στα Πουλάτα

Σε γιορτινό κλίμα αλλά και με την δέουσα ευλάβεια, όπως ακριβώς αρμόζει στην ημέρα και το χώρο, τα Πουλάτα γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στον φερώνυμο εορτάζοντα ιστορικό Κοιμητηριακό Ναό.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας Πατέρας Σπυρίδωνας, ενώ αρκετοί πιστοί προσέφεραν όπως κάθε χρόνο αρτοκλασίες υπέρ υγείας και βοηθείας των οικογενειών τους, αλλά και όλων των χωριανών.

Η προσέλευση των πιστών στο Πάσχα του καλοκαιριού όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε το γιορτάσι του Δεκαπενταύγουστου ήταν εντυπωσιακή, ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκαν σε όλους άρτος, γλυκά και αναψυκτικά. Τα κεράσματα που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού μας ήταν μια ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου των Πουλάτων και ταυτόχρονα ευκαιρία για όλους να ανταλλάξουν ευχές και να περάσουν μερικές όμορφες στιγμές πριν αποχωρήσουν για τα σπίτια τους.

Να είμαστε όλοι καλά και η Παναγιά στο πλευρό μας. Και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να μας αξιώσει να γιορτάσουμε τη χάρη Της στον ανακαινισμένο Ναό, καθώς τα σημάδια του χρόνου, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, είναι πιο έντονα από ποτέ. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr