ΑΔΕΔΥ: Στα οξυμένα προβλήματα στις δομές υγείας του Νομού, ΑΠΑΝΤΑΜΕ με δράση!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 17:40

ΑΔΕΔΥ: Στα οξυμένα προβλήματα στις δομές υγείας του Νομού, ΑΠΑΝΤΑΜΕ με δράση!

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα οξυμένα προβλήματα στις δομές υγείας του Νομού, στην κλιμάκωση της επίθεσης από ΝΔ - ΣΕΒ – ΕΕ - ΟΟΣΑ στο δρόμο που «έστρωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ,

ΑΠΑΝΤΑΜΕ με δράση χωρίς καμία ανοχή κι αναμονή!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί σε εγρήγορση και δράση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς. Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) έρχεται «με φόρα» να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική, για την οποία έστρωσε δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, στο Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου και στις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού «χτυπά κόκκινο». Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η πάγια προτεραιότητα στην οποία συγκλίνουν οι δυνάμεις αυτές και οι όμορές τους είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η μείωση της φορολόγησής του, τα μνημόνια διαρκείας των εταίρων τους (ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ.), η λειτουργία της δημόσιας υγείας με όρους εμπορεύματος και αγοράς. Σε αυτόν το δρόμο έχουν θεσπιστεί δεκάδες νομοθετικά πλαίσια διαχρονικά.

Μεσούσης της θερινής περιόδου, με διογκωμένες τις ανάγκες περίθαλψης για ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες, παραμένουν οι ελλείψεις σε προσωπικό. Αναμένονται ακόμη οι επικουρικοί, όπως και η προκήρυξη νέων θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τη στιγμή που κανένα μέτρο δεν δρομολογείται ούτε για την μόνιμη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό ούτε για τους όρους εργασίας και επιστημονικής ενημέρωσης και εξέλιξής του. Αντίθετα, όταν δεν επιστρατεύεται η γενικολογία επιρρίπτονται οι ευθύνες από τους εκάστοτε κυβερνώντες «στην απροθυμία να έρθει κόσμος και να μείνει Κεφαλονιά ή Ιθάκη». Η ΜΕΘ συνεχίζει να μην λειτουργεί και η αερομετακομιδή αποτελεί, πλέον, καθεστώς για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και συνέπειες για τη ζωή και την ασφάλειά τους. Γενικά όλα τα προβλήματα που αφορούν τη στελέχωση, τις υποδομές, την ταλαιπωρία και τη συμμετοχή στη νοσηλευτική και φαρμακευτική δαπάνη οξύνονται.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την υγεία, αντί των συγκεκριμένων μέτρων που ζητά χρόνια ο λαός μας, μέσα από τους μαζικούς του φορείς, επαναλαμβάνονται συνθήματα ταυτισμένα ακόμα και φραστικά με τα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ («ποιοτική δημόσια υγεία για όλους», «ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για όλους»). Κουβέντα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για μόνιμες προσλήψεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει ως «ενίσχυση των νοσοκομείων» την εξαγγελία ότι οι νοσηλευτές θα κάνουν την ειδικότητά τους «αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», επιστρέφοντας βέβαια μετά την απόκτηση ειδικότητας ξανά στην ανεργία... Την ώρα που παραμένουν κενές πάνω από 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 μόνιμων νοσηλευτών, που τα περιφερειακά Νοσοκομεία βρίσκονται υπό διάλυση, κάνουν λόγο μόνο για 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι κυβερνητικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν και την παραπέρα «προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων», τάχα... «χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη».

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι οι διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση στα προβλήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στις ανάγκες του λαού, αλλά είναι ένα ακόμη βήμα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος προσφέρουν πολύτιμη πείρα και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια. Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία της δύναμής του να προετοιμαστούν για μάχη.

Καμία ανοχή!!! Καμία αναμονή!!!

Κανένας από τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να αντιπολιτευθεί τη ΝΔ ούτε να απαντήσει στην επίθεσή της ενάντια στη δημόσια υγεία. Ο λαός των νησιών μας οφείλει να κάνει δική του υπόθεση τη μάχη αυτή. Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θα έρθει σε επαφή με άλλους μαζικούς φορείς στο Νομό και στο Ιόνιο, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας για την υγεία, με σχέδιο και οργάνωση που να αντιστοιχεί στην επίθεση.

Αργοστόλι 15/07/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου