Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου και τον Δήμαρχο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 11:01

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου και τον Δήμαρχο

Την Παρασκευή 19 Απρίλη

Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού:Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σε Νοσοκομείο-Δημαρχείο

Το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Κ.Ι. καλεί τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν σήμερα στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΕΚΚΙ  στις 11 π.μ.  στο νοσοκομείο Αργοστολίου και κατόπιν στο Δημαρχείο,ανοίγοντας το δρόμο της πάλης στο ζήτημα  της υγείας  και της ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο δουλείας,ζήτημα που συμβαδίζει με την τραγική κατάσταση στην οποία εχούν περιέλθει και οι δομές υγείας στην Κεφαλονιά.

Άλλος ένας νεκρός εργάτης,μετά το θάνατο συναδέλφου διανομέα στην Αθήνα.Θύμα αυτή τη φορά, εργάτης στο ΧΥΤΑ.Ο τραγικός αυτός απολογισμός μόνο τυχαίος δεν είναι.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή καθώς και τα απορρίμματα είναι μία άριστη πηγή  πλουτισμού και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.Αντί να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας,  τις μετετρέψαν σε επιχειρήσεις με διάφορες μορφές “Δημοτικές”, διαδημοτικούς “συνδέσμους”, και Ανώνυμες Εταιρείες, μακριά από τον έλεγχο των δημοτικών συμβουλίων και του λαού.

Βασικός άξονας της «Στρατηγικής της ΕΕ » παραμένει η αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου με γνώμονα τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας .Όλοι οι άξονες για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής,υπηρετούν τους προαναφερόμενους στρατηγικούς στόχους .

Ο ρόλος της Κυβέρνησης  για τη θωράκιση κερδοφορίας είναι καθοριστικός και στον τομέα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Εκφράζεται με την προώθηση αντιδραστικών μέτρων (Ασφαλιστικό, απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας κλπ.),με τη διατήρηση μιας σειράς σκόπιμων ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο,με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ψευδεπίγραφων ελέγχων της εργοδοτικής ευθύνης από τους υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αυτό  το στόχο υπηρετούν και οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που στο όνομα του ρεαλισμού «εκπαιδεύουν» τους εργαζόμενους στη μείωση των απαιτήσεων, στην ανοχή των μέτρων που υπονομεύουν την υγεία και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς.

Για την πρόληψη επαγγελματικών ατυχημάτων υπάρχουν σήμερα  λύσεις, με βάση την τεχνική υποστήριξη και την πρόοδο της επιστήμης.Όμως προστασία της υγείας του εργάτη θεωρείται από την εργοδοσια η διατήρηση της ικανότητάς του για εργασία. Η ζωή και η υγεία των εργατών έχουν παραδοθεί βορά στο έλεος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Δεν θα ρισκάρουμε τη ζωή μας για κανένα εργοδότη!

Οργανωνομαστε στα Σωματεία μας, κάνουμε υπόθεση μας το πλαίσιο πάλης για:

  1. Λήψη μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη μέτρων.
  2. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, κλπ.).
  3. Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ  σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
  4. Κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, με αποκλειστική επιβάρυνση της εργοδοσιας.
  5. Πλήρη διαλεύκανση του νέου αυτού εργοδοτικού εγκλήματος με ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου.
  6. Να μην ξαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στα μηχανήματα , να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 

Δ.Σ.

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΚΙ στο χώρο του Νοσοκομείου την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 11 το πρωί

Η παραίτηση του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο τμήμα του τεχνικού νεφρού του ΓΝ.Ν Αργοστολίου, καθώς και γιατρών από άλλα τμήματα, ξεχειλίζει το ποτήρι της δραματικής κατάστασης που επικρατεί σε όλες τις δομές υγείας στο νομό και ιδιαίτερα στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της διαχρονικής διάλυσης όλων των δομών υγείας σε προσωπικό και μέσα, που αποτέλεσμά της είναι το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο Μαντζαβινάτειο, η μη λειτουργία αγροτικών ιατρείων, η υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας, η μη καθημερινή πλέον κάλυψη των εφημεριών στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, η μη λειτουργία ΜΕΘ και ψυχιατρικής κλινικής κ.ά.

Η παραπάνω κατάσταση που έχει την αιτία της στην πολιτική των αναδιαρθρώσεων στην υγεία και στη μείωση τους κόστους όλων των κοινωνικών αναγκών, από όλες τις κυβερνήσεις προεξάρχουσας της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει μέχρι σήμερα αιτία θανάτου συμπολιτών μας, ενώ βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων άλλων. Ούτε λόγος να γίνεται για την κάλυψη των σχολείων με σχολιάτρους και άλλες αναγκαίες παροχές υγείας στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του νοσοκομείου και ενώνοντας την φωνή του με όλους τους εργαζόμενους καλεί εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Παρασκευής.

     Διεκδικούμε:

  • την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων του νομού με όλες τις ειδικότητες μόνιμων γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, επισκεπτών υγείας, φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών, με σύγχρονο εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία κ.λπ.
  • Να μην κλείσει, να μη συγχωνευθεί καμιά δομή υγείας στο νομό.
  • Να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία.

Αργοστόλι 18/4/2019

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

                                   Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαντζουράτος

          Η Γενική Γραμματέας    

              Σοφία Ποταμιάνου

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΙ

Το ΕΚΚΙ σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών του για τα ζητήματα της υγείας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλεί όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚΚΙ την Παρασκευή 11 π.μ. 19 Απρίλη στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου θα γίνει παρέμβαση και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή.

Κατόπιν συνάδελφοι και λόγω της τραγικής κατάληξης του συνάδελφου στο ΧΥΤΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε παρέμβαση στο Δημαρχείο καθώς η δημοτική αρχή είναι συνυπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη υπηρετώντας απαρέγκλιτα τη γραμμή Ε.Ε. ,κυβέρνησης ,εργοδοσίας για ιδιωτικοποίηση και στον τομέα των απορριμάτων.Αν η εταιρεία έχει την ποινική ευθύνη η τοπική διοίκηση έχει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη.

Να μη λείψει κανείς και οι δύο παρεμβάσεις αφορούν την ύγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.Δεν είναι εμπόρευμα οι ζώές μας.Κανείς εργαζόμενος δεν είναι αναλώσιμος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ                  Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250