Συνάντηση Νεκτάριου Σαντορινιού με τον Προέδρο ΠΟΑΥΣ και των τοπικών Προέδρων Υπεραστικών ΚΤΕΛ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 21:52

Συνάντηση Νεκτάριου Σαντορινιού με τον Προέδρο ΠΟΑΥΣ και των τοπικών Προέδρων Υπεραστικών ΚΤΕΛ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Η συνάντηση αφορούσε στο ψηφισμένο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Συνάντηση είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τους Προέδρους τοπικών Υπεραστικών ΚΤΕΛ και τη συμμετοχή των Βουλευτών Κεφαλονιάς & Ιθάκης Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες από την πλευρά των εκπροσώπων των ΚΤΕΛ ο Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ο.Α.Υ.Σ Σοφοκλής Φάτσιος, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ν. Κέρκυρας Αναστάσιος Τσιμπούλης, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου Διονύσιος Κακολύρης, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ν. Κεφαλονιάς Σαμούρης Σπύρος και ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου Παράσχος Χρήστος.

Η συνάντηση αφορούσε στο ψηφισμένο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, με το οποίο εξισώνεται το κόστος μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση. Ο κ. Σαντορινιός αφού εξήγησε συνολικά το πνεύμα της λειτουργίας του μέτρου, προκειμένου να διευκρινιστεί καλύτερα ο τρόπος εφαρμογής του, απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Υ.Σ, όπως στο πως γίνεται η καταβολή του ποσού της διαφοράς που προκύπτει από την προβλεπόμενη έκπτωση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε στο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του μέτρου στα υπεραστικά λεωφορεία με σκοπό την περαιτέρω στήριξή τους ως το πιο διαδεδομένο μέσο μαζικής μεταφοράς.


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




00 inkefalonia general ad 300X250