Γιώργος Μεσσάρης: Άλλοτε και τώρα…

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 16:30

Γιώργος Μεσσάρης: Άλλοτε και τώρα…

Αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας φαίνεται να έχει χάσει τον πατριωτισμό του και ας διατυμπανίζει το αντίθετο!

Ο διατελέσας δύο φορές πρωθυπουργός Ζηνόβιος Βάλβης, είναι άλλο ένα παράδειγμα που συγκινεί. Ζούσε απίστευτα λιτά και ντυνότανε με κάπα τσοπάνου! Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.

Ο Ανδρέας Λόντος, ένας από τους πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821, που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, έδωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για τον αγώνα ενώ τη σύνταξή του και ότι περιουσιακό στοιχείο τού είχε απομείνει διέθεσε για την ενίσχυση των πρώην συμπολεμιστών του. Πέθανε πάμφτωχος!

Φωτεινά παραδείγματα είναι επίσης ο Επαμεινώντας Δεληγιώργης (έξη φορές πρωθυπουργός), ο Χαρίλαος Τρικούπης (εξελέγη εφτά φορές πρωθυπουργός), ο Γεώργιος Καφαντάρης και τέλος ο Νικόλαος Πλαστήρας που έμεινε στην ιστορία ως «ο φτωχός πρωθυπουργός», ο οποίος όταν εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 1953 άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του και… δέκα δολάρια.

Αυτά τα παραδείγματα αποτελούν βροντερές αποδείξεις φιλοπατρίας!

Η σύγκριση των σημερινών πολιτικών (όλων των πόστων και αποχρώσεων) με τους προαναφερθέντες πραγματικούς ηγέτες που με έργα και πράξεις έδειχναν την αγάπη τους για την πατρίδα, μόνο θλίψη σε γεμίζει.

Σήμερα το πολιτικό ανάστημα έχει κατέβει στο… υπόγειο.

Η φιλοπατρία, χωρίς εθνικιστικές κορώνες, είναι μια αρετή που σα λαός πρέπει να την ξαναανακαλύψουμε!

Καλή σας εβδομάδα.

Γιώργος Μεσσάρης

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ένα φωτεινό παράδειγμα πιλοπατρίας…

 

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η είδηση της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, με έθλιψε αφάνταστα.

Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι από τους πρώτους που συναντήθηκε αμέσως μετά την άφιξή του στο Σίδνεϊ, το 1975.

Εκείνος ένας νέος δυναμικός άνδρας στην κορυφή της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία, εγώ ένας νέος που προσπαθούσε να επιπλεύσει στα τρικυμισμένα νερά της δημοσιογραφίας.

Πολλοί συνάδελφοι αλλά και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου-ποιητή Στυλιανού Χαρκιανάκη. Θα τονίσω μόνο ότι θα μας λείψει μόνο η φυσική του παρουσία. Θα είναι, όμως, πάντα κοντά μας γιατί θα μάς τον θυμίζει το τεράστιο έργο που μάς κληροδότησε.

Γ.Μ.

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Μία από τις τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.



00 inkefalonia general ad 300X250