Μια χρήσιμη παρουσίαση για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» και άλλες δράσεις των επιχειρήσεων (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 15:35

Μια χρήσιμη παρουσίαση για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο» και άλλες δράσεις των επιχειρήσεων (εικόνες)

Χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την ΕΦΕΠΑΕ έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις.

Στο πρώτο μέρος η Βιβή Ντζούφρα παρουσίασε την δράση του ΕΠΑνΕΚ με τίτλο «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεις». Η συγκεκριμένη Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.

Την δεύτερη δράση με τίτλο «Εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση» παρουσίασε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλο και στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης –κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Η ενημέρωση έγινε από τους ειδικούς της  Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η παρουσίαση για την λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις.

Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος μεταφορικού ισοδύναμου για τα Ιόνια Νησιά κος Γιάννης Βυζής, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμή στην Κεφαλονιά είναι 186 σε αντίθεση με την Κέρκυρα που είναι μόλις 62. Ένα πολύ θετικό πρώτο δείγμα.

Στην συνέχεια έγινε μια σύντομη παρουσίαση για την διαδικασία από την αίτηση συμμετοχής μέχρι την έγκριση και την καταβολή των χρημάτων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr, να προχωρούν στην εγγραφή τους στην δράση συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Οι περίοδοι υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι οι παρακάτω:

01/04-05/05
01/08-15/09
01/12-15/09

Τέλος αφού ο επαγγελματίας καταχωρήσει τα παραστατικά μεταφοράς με εύκολο τρόπο μέσω του πληροφοριακού συστήματος (metaforikoisodynamo.gr), θα προχωρούν στην οριστικοποίηση της αίτησης χρηματοδότησης.
Οι επιχειρήσεις θα πληρώνονται άμεσα μετά το τέλος της περιόδου υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με τα ποσά που θα έχει υπολογίσει το πληροφοριακό σύστημα του μεταφορικού ισοδύναμου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε μια σύντομη συνομιλία με τους επαγγελματίες

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα των καυσίμων και αν η σχετική ελάφρυνση του βενζινοπώλη αλλά και γενικότερα του κάθε επαγγελματία θα μεταφερθεί στον τελικό καταναλώτη. Όπως είπε και ο κος Γιάννης Βυζής αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την επιτυχία του μέτρου.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, ο οικονομικός επόπτης Γιώργος Λασκαράτος, ενώ το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παντελειός και αρκετοί επαγγελματίες του νησιού.

Επιμέλεια: Μαρία Κουρκουμέλη

 DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014DSC 0014




00 inkefalonia general ad 300X250