ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πανκεφαλληνιακό συλλαλητήριο έξω από την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 10:57

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Πανκεφαλληνιακό συλλαλητήριο έξω από την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ πραγματοποίησε χθες 5/2/2019 σύσκεψη με την συμμετοχή πλειάδας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, μελών μαθητικών συμβουλίων αλλά και μαθητών.


Παρευρέθηκαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου, του 1ου και 3ου  Γυμνασίου, του ΕΠΑΛ  και του 5ου Δημοτικού Αργοστολίου, του 2ου Δημοτικού και του ΓΕΛ Ληξουρίου, του Δημοτικού σχολείου Διλινάτων, του εκπρόσωπου  του συντονιστικού των Μαθητών, της Ένωσης Γονέων, των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων εκλεγμένων με την αγωνιστική Συνεργασία (ΑΣΕ), των εκπρόσωπων  των μαθητικών συμβουλίων Λυκείου Σάμης και γυμνασίου Πάστρας καθώς και αρκετών μαθητών. Τα  θέματα της σύσκεψης ήταν :

-οι εξελίξεις στο θέμα των Σχολικών Υποδομών-Αντισεισμική θωράκιση-Ασφάλεια των  σχολείων,

-ο επικείμενος νέος νόμος για το Λύκειο,

-τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση – διορισμοί με το αντιδραστικό σύστημα πρόσληψης – απόλυσης αναπληρωτών

-η κατάργηση Δομών Στήριξης Εκπαιδευτικού ‘Έργου

-η Ειδική Αγωγή – Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

-η Αξιολόγηση σχολικών μονάδων

-ο Επαναχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων σχολείων και χαρακτηρισμός νέων 

 Στην σύσκεψη αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων – γονέων,  μαθητών και εκπαιδευτικών για όλα τα παραπάνω ζητήματα και εκφράστηκε η συμφωνία τόσο με τις προτεραιότητες όσο και με το πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλει η ΕΛΜΕΚΙ. Η οξύτητα των προβλημάτων στις  Σχολικές Υποδομές-Αντισεισμική θωράκιση-Ασφάλεια  σχολείων, στο πάγωμα της επισκευής των σεισμόπληκτων και της κατασκευής πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων,  στην ανάγκη επαναχαρακτηρισμού και χαρακτηρισμού νέων σχολείων ως δυσπρόσιτα προκειμένου να επιβιώσουν, στην κατάργηση του ΚΕΔΔΥ και την απαράδεκτη υποκατάσταση του συστήματος διάγνωσης και διαχείρισης των μαθητών που χρήζουν τέτοιας βοήθειας από ανειδίκευτους  εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που καλούνται πλέον να σηκώσουν και αυτήν την ευθύνη, στις συνθήκες ζωής των αναπληρωτών και στο νέο νόμο για το λύκειο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μαζικού και δυναμικού πανκεφαλληνιακού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14/3/2019  στις 11.30 το πρωί έξω από την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλα τα 15 μελή μαθητικά συμβούλια όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλους τους συλλόγους διδασκόντων, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα θα προκηρύξει γι αυτό το σκοπό τρίωρη στάση εργασίας.

Εδώ και τώρα απαιτούμε λύσεις. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν. Ο μόνος δρόμος που μας απέμεινε είναι ο ανυποχώρητος αγώνας.

Αργοστόλι 6/02/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Μαντζουράτος Δημήτρης

Ποταμιάνου Σοφία