Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος για τα Προβλήματα λειτουργίας δομών υγείας στον νομό μας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 11:07

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος για τα Προβλήματα λειτουργίας δομών υγείας στον νομό μας

ΥΠΟΜΝΗΜΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλονιάς  (συνεδρίαση  Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019) για το θέμα «Προβλήματα λειτουργίας δομών υγείας στον νομό μας»

Σε απάντηση του υπ’ αριθ. πρωτ. 1896/25/1/2019 εγγράφου σας, με το οποίο προσκαλέσατε κι εμάς  να συμμετέχουμε στην 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα «Προβλήματα λειτουργίας δομών υγείας στον νομό μας», έχουμε να σας καταθέσουμε τις εξής σκέψεις μας:

Α) Ο Οδοντιατρικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει  με ευνόητο ενδιαφέρον σε συζητήσεις για τις δημόσιες δομές υγείας, που διοργανώνει κατά καιρούς το Εργατικό Κέντρο Κεφαλληνίας-Ιθάκης και άλλοι τοπικοί φορείς, και υποστηρίζει τα αιτήματα για την πλήρη, απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των δομών που ήδη υπάρχουν, με πλήρη στελέχωσή τους από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με κατάλληλα συντηρημένες κτηριακές υποδομές και με επάρκεια μέσων και υλικών.  Ιδιαιτέρως επιθυμούμε την πλήρη λειτουργία της  Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, καθώς και την βελτίωση της διαδικασίας διακομιδής ασθενών σε κεντρικά νοσοκομεία, που συχνά δυσχεραίνεται λόγω του  νησιωτικού χαρακτήρα του νομού μας.

Β) Από τα μέλη του Συλλόγου μας, που υπηρετούν σε δημόσιες δομές υγείας του νομού, δεν αναφέρονται παράπονα για αξεπέραστες δυσκολίες στην άσκηση της υπηρεσίας τους. Μας αναφέρουν μόνο κάποια καθυστέρηση στην προμήθεια υλικών και δυσκολίες στην συντήρηση των μηχανημάτων. Πρόκειται όμως για δυσκολίες που τελικά ξεπερνιούνται, ενώ στο οδοντιατρείο του κεντρικού νοσοκομείου του νομού, σημαντική βοήθεια έχει προκύψει από χορηγίες ιδιωτών και κυρίως της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Άγιος Λουκάς ο ιατρός (Συμφερουπόλεως)».

Γ) Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους» και θεωρεί άξιες υποστήριξης όλες τις δομές που παρέχουν διαφόρων μορφών υποστήριξη στην κοινωνία.

Δ) Η οδοντιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα παρέχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από δομές του ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικά οδοντιατρεία), από οδοντιάτρους άρτια εκπαιδευμένους, που συμμετέχουν στην Συνεχή Επαγγελματική Επιμόρφωση Οδοντιάτρων και που διαθέτουν πλήρη επιστημονικό εξοπλισμό και οργάνωση. Η Ελλάδα όμως είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία η ιδιωτική οδοντιατρική δαπάνη  δεν καλύπτεται από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα αλλά καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από την τσέπη των ασθενών.

Για το Δ.Σ.  του ΟΣΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Διονύσιος Γαρμπής                                                                          

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ευτυχία Τζανετάτου




00 inkefalonia general ad 300X250