ΚΚΕ: Πάει πολύ!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 11:00

ΚΚΕ: Πάει πολύ!

Ανακοίνωση ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ 

Δεν είναι πολύς ο καιρός που πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων νήσων στο οποίο παρέλασε πλειάδα κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου κατέθεσαν και πρόβαλαν ως προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ), τις προτεραιότητες που έθεσαν (είτε μέσω αντιπροσώπων τους, είτε απευθείας), οι εκπρόσωποι των διαφόρων επιχειρηματιών και των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ΠΙΝ. Από κοντά στην προσπάθεια της κυβέρνησης στάθηκαν και υπερακόντισαν στην ίδια ρότα και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.α., ομνύοντας στην ανταγωνιστικότητα του ντόπιου κεφαλαίου και στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η ενέργεια και η εξόρυξη υδρογονανθράκων, οι αγωγοί, ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ακτοπλοΐα, το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια περιουσία, τα απορρίμματα, οι ιχθυοκαλλιέργειες κ.α., είναι οι τομείς που το κεφάλαιο αυτό το διάστημα δραστηριοποιείται ώστε να αποκομίσει νέα κέρδη και νέους πόντους στην ανταγωνιστικότητά του, πάντα σε βάρος και σε αντιπαράθεση με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτές τις προτεραιότητες η Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) ανέλαβε ιδιαίτερο καταμερισμό ευθύνης για την υλοποίηση αυτών των κατευθύνσεων, υιοθετώντας πλήρως τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς και ιεραρχώντας τις ανάλογες δράσεις καθώς και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακό, νόμο, Επιχειρηματικά Πάρκα κ.α.). Η όποια κριτική έγινε από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους τοπικούς εκπροσώπους τους, αφορούσε κυρίως τα ποσοστά χρηματοδότησης αλλά και τους τομείς των επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπούσαν.

Στα πλαίσια αυτά αποτελεί μεγάλη πρόκληση το δίλημμα «ή με τα λόμπι ή με την κοινωνία» που τέθηκε από την Π.Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), δια μέσου του στελέχους της κ.Αντιπεριφερειάρχη, με αφορμή την συζήτηση για την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών στις νοτιοανατολικές ακτές Κεφαλονιάς. Πάει πολύ … η Π.Αρχή που έχει επιλέξει με ποιανού την πλευρά να είναι, να προσπαθεί να ξεγελάσει και να αποπροσανατολίσει το λαό και τους εργαζόμενους ότι τάχα είναι μαζί τους (πονηρά χρησιμοποιεί τον αταξικό όρο κοινωνία) και όχι με τα «λόμπυ»! 

Προκύπτει αυτόματα και αντικειμενικά το ερώτημα αν αποτελούν «λόμπι» οι μεγάλες πολυεθνικές και οι όμιλοι στους οποίους η Π.Αρχή έχει εκχωρήσει κάθε σπιθαμή εδάφους αέρα και θάλασσας προκειμένου να κερδοφορούν σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καθηλώνοντάς τους σε μακροχρόνια οικονομική και ενεργειακή φτώχια. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων και η καταλήστευση του ορυκτού πλούτου, οι αγωγοί, η καταπάτηση όλων βουνοκορφών για την εγκατάσταση ΑΠΕ, η εγκατάσταση μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σύγχρονων κολαστηρίων για τους εργαζόμενους, η διαχείριση των αεροδρομίων κ.α από διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους, οι επενδυτικές «αξιοποιήσεις» από μεγιστάνες κ.α. αποτελούν ή όχι «λόμπι»;

Πάει πολύ… επίσης η Π.Αρχή να διαφοροποιείται τάχα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από τις άλλους αστικούς διεκδικητές της ΠΙΝ που σήμερα στηρίζουν την στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην πέσει σε νέες παγίδες που του στήνουν οι δοκιμασμένοι διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου ανεξάρτητα από το πρόσημο (δεξιό η αριστερό) που αυτοκαθορίζονται. Είναι επείγουσα ανάγκη να απεγκλωβιστούν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις απ' το ιδεολογικό και πολιτικό "μαντρί" των κομμάτων του κεφαλαίου. Να ενισχυθεί η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω απ' το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες και που αποτελούν την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, συμβάλλοντας σήμερα και αύριο στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και στην υπόθεση του λαού μας.

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




00 inkefalonia general ad 300X250