«Κράνη»: Αναμονή από τον Δήμο για την υλοποίηση του προγράμματος OPEN MALLS

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 10:17

«Κράνη»: Αναμονή από τον Δήμο για την υλοποίηση του προγράμματος OPEN MALLS

«Καμία απάντηση από το Δήμο στα αιτήματα μας»

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε την επιλογή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου από το Δήμο ως συν δικαιούχου στην υλοποίηση του προγράμματος OPEN MALLS.

Από τον Ιούνιο έχουμε στείλει έγραφα αιτήματα στον Δήμο, εκδηλώνοντας τυπικά το ενδιαφέρον μας για την υποψηφιότητα επιλογής και του Συλλόγου μας, του οποίου τα μέλη ευρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης που ορίζει το πρόγραμμα αυτό, και ποτέ δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Δήμο. Επανειλημμένα στείλαμε έγγραφα να μας απαντήσουν διότι η ημερομηνία εκπνέει, αλλά δεν πήραμε απάντηση (ούτε έγκαιρη ούτε άκαιρη), παρότι είχαμε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις που απαιτούσε το πρόγραμμα. Η Δημοτική αρχή είχε άλλα κριτήρια για την αξιολόγηση, την φερόμενη «διαδικασία» υποβολής των εγγράφων και την επιλογή συλλόγου συνεργασίας και η τυπικότητα φαίνεται πως είναι γι αυτήν άνευ αξίας λεπτομέρεια στην επικοινωνία της με την κοινωνία και τους επαγγελματίες. Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με ποιόν σύλλογο θα συνεργαστεί ο Δήμος δύο ημέρες πριν λήξει το πρόγραμμα και χωρίς να κληθεί ο Σύλλογός μας σε αυτήν την συνεδρίαση, για λόγους φυσικά που μόνο η αρχή αυτή γνωρίζει.

Η Ομοσπονδία μας είχε αποστείλει σχετικό ψήφισμα για το θέμα αυτό στο Δήμο και σας το παραθέτουμε.

Για την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος δε θα κινήσουμε άλλες διαδικασίες δικαίωσης του συλλόγου μας, για το καλό της πόλης και των επαγγελματιών ,θα παραμείνουμε όμως διακριτικοί παρατηρητές ως την τελική έγκριση του προγράμματος λόγω της σοβαρότητας και της δυσκολίας της υλοποίησης του.

Ο σύλλογος εμπορίου και επιχειρηματικότητας Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ θα συνεχίσει να είναι κοντά στα μέλη του και στους επαγγελματίες με δράσεις και προγράμματα που θα αφορούν τον κλάδο μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ

 

Ψήφισμα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος κατά την διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την δυνητική συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Κράνη» - μέλους μας στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall)».

Η Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. διαμαρτύρεται για τις διαδικασίες αξιολόγησης του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Κράνη» από την εταιρεία «MASTER» εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς, οι οποίες δείχνουν ερασιτεχνισμό και προχειρότητα, ενώ παράλληλα ελλοχεύουν κινδύνους.

Διαβεβαιώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Κράνη» πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης και ολοκλήρωσης του προγράμματος Open Mall. Ένα έργο πνοής και ανάτασης της τοπικής οικονομίας, μέσω των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και των ξένων αλυσίδων.

Παράλληλα ενημερώνουμε ότι για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα από το Επιμελητήριο, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επιστολή από τον οικείο εμπορικό σύλλογο ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις ολοκλήρωσης του προγράμματος, πράγμα που στην περίπτωση του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Κράνη» δεν υφίσταται.

Ζητούμε να πραχθούν τα δέοντα, ώστε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του οικείου εμπορικού συλλόγου να είναι αγαστή, γιατί αυτή είναι και η βασική προϋπόθεση για την ομαλή διεκπεραίωση του σημαντικού αυτού έργου στον Δήμο Κεφαλονιάς.