Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου στην Πάτρα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 10:54

Με λαμπρότητα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου στην Πάτρα (εικόνες)

Καθώς και ο εορτασμός στις 19 και 20 Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέσθηκε η φετινή πανήγυρι του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου στην πόλη μας το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος παραδόθηκε ανακαινισμένος στη θεία λατρεία μετά από δέκα χρόνια (2008-2018) ο σεισμόπληκτος Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου, ένας Ναός σύμβολο της Πάτρας αλλά και των Κεφαλλήνων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου,, την ακολουθία των οποίων,  πραγματοποίησε  με την άδεια του Μητροπολίτου Πατρών,  ο Κεφαλλήν Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Εν συνεχεία τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την παρουσία και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Ναού,  καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αρμονική συνεργασία τους με την Ιερά Μητρόπολη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διαχρονική συμβολή της Κεφαλληνιακής παροικίας,  στα δρώμενα της πόλης των Πατρών.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζόγια Καππάτου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους τους ευεργέτες και δωρητές για την συμβολή και προσφορά τους. Τόνισε δε πως τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού αποτελούν σταθμό για την  ιστορία του Συλλόγου αλλά και για τους Κεφαλλήνες της Πάτρας.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου μίλησε ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Πατρών π. Προκόπιος Κόρδας και εν συνεχεία έγινε η Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Ενορίας.

Στις ανωτέρω ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών και παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αχαΐας, Α. Κατσανιώτης, Θ. Παπαθεοδώρου, Ν. Νικολόπουλος, ο πρ. Υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης,  Αντιπεριφερειάρχες και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και των λοιπών Επτανησιακών Συλλόγων.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1874

ΑΡΑΤΟΥ 39-ΠΑΤΡΑ- ΤΗΛ./ FAX: 2610-278055

 

666666666666666666666

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ