Φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτων σε «Άγιο Θωμά» και Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 10:04

Φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτων σε «Άγιο Θωμά» και Ληξούρι

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1ε του Ν. 3852/2010,
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 199 παρ. 2 του Ν. 3463/2006,
  3. Τις διατάξεις του Π.Δ/τος 270/1981,
  4. Την με αριθ. 228/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
  5. Την με αριθ 276 /2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,

διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε φανερό, δημόσιο, προφορικό, πλειοδοτικό διαγωνισμό ένα ισόγειο κατάστημα επιφανείας 51,86 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Άγιος Θωμάς» Τ.Κ. Καραβάδου Δ.Ε. Λειβαθούς. Στο κατάστημα έχει κατασκευασθεί στεγασμένος χώρος (μπαρ-μπουφές) επιφανείας 6,15 τ.μ. και στέγαστρο 9,31 τ.μ. ενώ υπάρχει και διαμορφωμένος χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επιφανείας 46,21 τ.μ.

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική και θα διενεργηθεί στο χώρο συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου στις 12 Οκτωβρίου .2018, ημέρα  Παρασκευή .Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται, με ποινή αποκλεισμού των ενδιαφερομένων, αποκλειστικά και μόνο ενώπιον της Επιτροπής Διεξαγωγής Δημοπρασιών από ώρα  10:15 π.μ. έως 10:45  π.μ. και η υποβολή των οικονομικών προσφορών θα ξεκινήσει στις  11:00 π.μ.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν υπό του Δημάρχου εάν δεν παρουσιασθεί κατ΄ αυτήν πλειοδότης.

Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Περί της συνεχίσεως αποφασίζει η αρμόδια Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρίζεται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά την τυχαία σειρά εκφωνήσεως τους με το ονοματεπώνυμο του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 1

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται εξαετής. Η διάρκεια της μίσθωσης θα αρχίζει από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την παράδοση του ακινήτου. Απαγορεύεται ρητά η σιωπηρή ανανέωση ή παράταση της μίσθωσης καθώς και η παραμονή του μισθωτή στο χώρο του μισθίου μετά τη λήξη της μισθώσεως.

Ο μισθωτής δύναται να αποχωρήσει από το μίσθιο πριν από τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης κατόπιν προηγούμενης τρίμηνης ειδοποίησης. Σε περίπτωση που ο μισθωτής αποχωρήσει από το μίσθιο πριν από τη λήξη του συμβατικού χρόνου χωρίς να έχει προηγουμένως ειδοποιήσει σχετικά τον εκμισθωτή αυτός θα έχει δικαίωμα να αξιώσει από το μισθωτή ως αποζημίωση το σύνολο των μισθωμάτων που όφειλε να καταβάλλει μέχρι τη συμπλήρωση του συμβατικού χρόνου.

Άρθρο 2

Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης απαγορεύεται ρητά η παραχώρηση της χρήσης του μισθίου εν όλω ή εν μέρει με οποιοδήποτε τρόπο ή αιτία χωρίς τη συναίνεση του εκμισθωτή και ιδιαίτερα με υπομίσθωση ή με σύσταση εταιρίας καθώς και η αναμίσθωση και η μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης επίσης χωρίς τη ρητή έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή.

Άρθρο 3

Το κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται στο ποσό των οκτακοσίων (800,00) ευρώ μηνιαίως (σύμφωνα με το με αριθ. 7/2018 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων). Η πρώτη προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την τιμή εκκίνησης τουλάχιστον κατά 50,00 ευρώ. Ομοίως, κάθε προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την προηγούμενη τουλάχιστον κατά 50,00 ευρώ.

Το ποσό της τελικής προσφοράς (διαμορφωθέν μίσθωμα) θα αναπροσαρμόζεται ετησίως σύμφωνα με το ύψος του τιμαρίθμου.

Άρθρο 4

Στη δημοπρασία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθουν με αξιόπιστο εγγυητή, ο οποίος θα καταστεί και ο ίδιος εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καλή τήρηση των όρων της σύμβασης. Υποχρεούνται επίσης οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό να καταθέσουν εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το ύψος της οποίας ορίζεται σε ποσοστό 10% επί του ορίου πρώτης προσφοράς, υπολογιζομένου τούτου επί των μισθωμάτων ενός έτους ήτοι 960,00 ευρώ.

Εφόσον κατά τη διάρκεια της μίσθωσης η παραπάνω εγγυητική επιστολή ήθελε μειωθεί ο μισθωτής υποχρεούται μέσα σε προθεσμία 10 ημερών από την ειδοποίηση του εκμισθωτή να προβαίνει άμεσα στη συμπλήρωση της στο κατά τη σύμβαση απαιτούμενο εκάστοτε ύψος. Οι ενδιαφερόμενοι επίσης υποχρεούνται να προσκομίσουν α) δελτίο ταυτότητας, β) φορολογική ενημερότητα, γ) βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Κεφαλλονιάς και δ) Υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι ο ενδιαφερόμενος έλαβε γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης.

Ο εγγυητής οφείλει να προσκομίσει α) δελτίο ταυτότητας, β) φορολογική ενημερότητα, γ) βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Κεφαλλονιάς.

Στις περιπτώσεις νομικών προσώπων οι ενδιαφερόμενοι πέρα των ανωτέρω πιστοποιητικών πρέπει να προσκομίζουν επιπλέον αντίγραφο του καταστατικού τους.

Άρθρο 5

Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον πλειοδότη και η υποχρέωση αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόμενους και επιβαρύνει τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου πρέπει να το δηλώσει αμέσως κατά την έναρξη της δημοπρασίας και να παρουσιάσει προς τούτο νόμιμο έγγραφο πληρεξουσιότητας με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής διαφορετικά θεωρείται ο ίδιος ως μισθωτής.

Άρθρο 6

Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί μισθωτής οφείλει μαζί με τον εγγυητή του, εντός προθεσμίας 10 ημερών από την γνωστοποίηση σε αυτούς της απόφασης έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή, να προσέλθουν για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης, αντικαθιστώντας την εγγυητική επιστολή συμμετοχής με εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης που θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% επί του επιτευχθησομένου μισθώματος υπολογιζόμενο για ένα έτος.

Στους δε λοιπούς συμμετέχοντες που δεν ανακηρύχθηκαν πλειοδότες, η εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα τους επιστραφεί επίσης μετά την έγκριση των πρακτικών κατακύρωσης της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή.

Αν για οποιοδήποτε λόγο παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία ή αν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει τη σχετική σύμβαση κηρύσσεται έκπτωτος, καταπίπτει υπέρ του Δήμου η εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί. Επίσης υπέρ του Δήμου καταπίπτει η εγγύηση που κατατέθηκε, αν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας αμέσως μετά την κατακύρωσή τους.

Ο πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας υπό του αρμοδίου οργάνου του δήμου ή της διοικητικής αρχής.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όταν: α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο λόγω ασυμφόρου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος σε σχέση με τη διενέργεια της δημοπρασίας και β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά καθώς και όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως της διοικητικής αρχής δεν προσέλθει αυτός εμπρόθεσμα για την υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση αυτή η δημοπρασία επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή του ενώ ως ελάχιστον όριο προσφοράς ορίζεται το επ΄ ονόματι αυτού κατακυρωθέν ποσό δυνάμενο να μειωθεί δι΄ αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου.

Άρθρο 7

Το μίσθιο θα  παραδοθεί στον πλειοδότη κατά την ημέρα υπογραφής της μισθωτικής σύμβασης οπότε και θα συνταχθεί σχετικό Πρωτόκολλο Παράδοσης, στο οποίο θα περιγράφεται η πραγματική κατάσταση του ακινήτου.

Από την ημέρα παραλαβής του μισθίου ο μισθωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά ή φθορά προκληθεί σε αυτό εκτός εάν οι φθορές οφείλονται στη συνήθη χρήση.

Άρθρο 8

Με την παράδοση του μισθίου κατά τη λήξη της μίσθωσης θα συνταχθεί Πρωτόκολλο Παραλαβής, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι μετατροπές που τυχόν επήλθαν στο μίσθιο από το μισθωτή και θα προσδιοριστούν οι απαιτούμενες εργασίες επαναφοράς του μισθίου στην αρχική πραγματική του κατάσταση στην περίπτωση που ο Δήμος επιθυμεί την επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική τους κατάσταση. Στο ίδιο Πρωτόκολλο θα καταγραφούν και οι ζημιές που τυχόν προκλήθηκαν από το μισθωτή (όπως αυτές θα προκύψουν σε σχέση με το Πρωτόκολλο Παραλαβής) πέραν της φυσικής φθοράς λόγω της συνήθους χρήσης του μισθίου.

Άρθρο 9

Το μίσθωμα θα καταβάλλεται στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Ταμείο του Δήμου Κεφαλλονιάς ή σε λογαριασμό Τραπέζης που θα υποδειχθεί από τον εκμισθωτή, ενώ για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης κατά την υπογραφή θα προσκομισθεί εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, όπως προαναφέρθηκε. Η εγγυητική θα παρακρατηθεί μέχρι τη λήξη της σύμβασης για την καλή εκτέλεση των όρων αυτής και δεν θα μπορεί να συμψηφίζεται με τυχόν οφειλόμενα μισθώματα αλλά σε περίπτωση οφειλών θα καταπίπτει υπέρ του Δήμου ως ποινική ρήτρα. Το ποσό της εγγυητικής θα επιστραφεί στο μισθωτή άτοκα κατά την αποχώρησή του από το μίσθιο, την παράδοση του μισθίου, την εκκαθάριση όλων των τυχόν εκκρεμών λογαριασμών, την εξόφληση όλων των μισθωμάτων και την τήρηση των όρων του παρόντος αλλιώς, όπως προαναφέρθηκε, θα καταπίπτει σαν ποινική ρήτρα υπέρ του εκμισθωτή.

Η καταβολή του μισθώματος θα αποδεικνύεται μόνο με έγγραφη απόδειξη εισπράξεως υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου αποκλειομένου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.

Άρθρο 10

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση και κατάλληλο για τη συμφωνημένη χρήση με αποκλειστικά δικά του έξοδα και να βαρύνεται με τις δαπάνες για κάθε συνήθη ή αναγκαία επισκευή ακόμη και αν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή τυχαίο γεγονός, προστατεύοντας το από κάθε καταπάτηση άλλως ευθύνεται σε αποζημίωση. Υποχρεούται επίσης να κάνει τη συμφωνημένη χρήση αλλά και καλή χρήση του χώρου αυτού, τηρώντας τους όρους υγιεινής, καθαριότητας και αισθητικής. Η οποιαδήποτε δε έκδοση αδειών για τη νόμιμη λειτουργία του χώρου θα αποτελεί ευθύνη του μισθωτή και θα γίνεται με έξοδα και δαπάνες δικές του.

Ο δε Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, της οποίας τεκμαίρεται ότι έχει λάβει γνώση  ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε τυχόν δουλείας επί αυτού, ούτε υποχρεούται στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ούτε στη λύση της μίσθωσης.

Άρθρο 11

Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να προβεί με δική του φροντίδα και δαπάνες στην τοποθέτηση παροχών κοινής ωφελείας (ρεύμα, νερό, κ.λ.π.) από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη γνωστοποίηση των μετρητών στο Δήμο. Επίσης θα βαρύνεται εξ ολοκλήρου με τις αναλογούσες πάσης φύσεως δαπάνες, τέλη και λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ύδατος, αποκομιδής απορριμμάτων, δημοτικών τελών κ.α. Ο μισθωτής τέλος υποχρεούται να προβεί με δαπάνες και επιμέλειά του σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι σχετικοί λογαριασμοί κατανάλωσης ρεύματος και ύδρευσης να εκδίδονται στο όνομά του.

Άρθρο 12

                   Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, της οποίας τεκμαίρεται ότι έχει λάβει γνώση ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε δουλείας επί αυτού ούτε συνεπώς υποχρεούται στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ούτε στη λύση της μίσθωσης.

Άρθρο 13

Τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης, τα τέλη χαρτοσήμου των μισθωμάτων καθώς και κάθε νόμιμο τέλος θα βαρύνουν αποκλειστικά το μισθωτή.

Άρθρο 14

Η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους της δημοπρασίας θα συνεπάγεται τη λύση της σύμβασης, την απαίτηση απόδοσης του μισθίου, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δήμου καθώς και κάθε άλλη νόμιμη αποζημίωση.

Άρθρο 15

Για τη σύνταξη και υπογραφή της διακήρυξης, τη δημοσίευση αυτής καθώς και την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και οποιουδήποτε άλλου αναγκαίου εγγράφου εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς.

Άρθρο 16

Η συμμετοχή στη δημοπρασία σημαίνει ρητή αποδοχή των όρων της διακήρυξης. Οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην παρούσα διακήρυξη συμπληρώνεται από τον ΠΔ 270/2981.

Αφού συντάχθηκε η πράξη αυτή υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

*****

Δηµόσιου, φανερού πλειοδοτικού διαγωνισµού εκµίσθωσης ακινήτου

Ο ∆ήµαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1ετου Ν. 3852/2010,
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 199 παρ. 2 του Ν. 3463/2006,
  3. Τις διατάξεις του Π.∆/τος 270/1981,
  4. Την µε αριθ. 73/2018 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου,
  5. Την µε αριθ 275/2018 απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής,

διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε φανερό, δηµόσιο, προφορικό, πλειοδοτικό διαγωνισµό α) ένα ισόγειο ακίνητο  µε  στοιχείο  -Ι1-επιφάνειας  52,50  τ.µ.  ευρισκόµενο  στο  κτίριο  Β΄  της  ∆ηµοτικής  Αγοράς

Ληξουρίου µε πρόσοψη στην κεντρική πλατεία και β) ισόγειο ακίνητο µε στοιχείο –Ι2-επιφάνειας 52,50

τ.µ. ευρισκόµενο στο κτίριο Β΄ της ∆ηµοτικής Αγοράς Ληξουρίου µε πρόσοψη στο ∆ηµοτικό Θέατρο.

Η δηµοπρασία είναι φανερή και προφορική και θα διενεργηθεί στο χώρο συνεδριάσεως της

Οικονοµικής Επιτροπής στο ισόγειο του ∆ηµοτικού Θεάτρου στις 12-10-.2018, ηµέρα Παρασκευή.

Η  κατάθεση  των  δικαιολογητικών  θα  γίνεται,  µε   ποινή  αποκλεισµού  των  ενδιαφεροµένων, αποκλειστικά και µόνο ενώπιον της Επιτροπής ∆ιεξαγωγής ∆ηµοπρασιών από ώρα 9:00 έως 9:30 π.µ. ενώ η υποβολή των προσφορών θα ξεκινήσει στις 9:45 π.µ.

Η δηµοπρασία επαναλαµβάνεται οίκοθεν υπό του ∆ηµάρχου εάν δεν παρουσιασθεί κατ΄ αυτήν πλειοδότης.

Η δηµοπρασία µπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόµενης στη διακήρυξη ώρας εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Περί της συνεχίσεως αποφασίζει η αρµόδια Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρίζεται στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά την τυχαία σειρά εκφωνήσεως τους

µε το ονοµατεπώνυµο του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι δεσµευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσµευση δε αυτή µεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 1

Η χρονική διάρκεια της µίσθωσης ορίζεται εξαετής. Η διάρκεια της µίσθωσης θα αρχίζει από την υπογραφή του ιδιωτικού συµφωνητικού και την παράδοση του ακινήτου. Απαγορεύεται ρητά η σιωπηρή ανανέωση ή παράταση της µίσθωσης καθώς και η παραµονή του µισθωτή στο χώρο του µισθίου µετά τη λήξη της µισθώσεως.

Ο µισθωτής  δύναται να αποχωρήσει από το µίσθιο  πριν από τη λήξη του συµβατικού  χρόνου της

µίσθωσης κατόπιν προηγούµενης τρίµηνης ειδοποίησης. Σε περίπτωση που ο µισθωτής αποχωρήσει από το µίσθιο πριν από τη λήξη του συµβατικού χρόνου χωρίς να έχει προηγουµένως ειδοποιήσει σχετικά τον εκµισθωτή αυτός θα έχει δικαίωµα να αξιώσει από το µισθωτή ως αποζηµίωση το σύνολο των µισθωµάτων που όφειλε να καταβάλλει µέχρι τη συµπλήρωση του συµβατικού χρόνου.

Άρθρο 2

Το µίσθιο θα χρησιµοποιηθεί αποκλειστικά και µόνο για χρήσεις που προβλέπονται από την οικοδοµική άδεια των καταστηµάτων (καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος κ.α.).

Κατά τη διάρκεια της µίσθωσης απαγορεύεται ρητά η παραχώρηση της χρήσης του µισθίου εν όλω ή εν µέρει µε οποιοδήποτε τρόπο ή αιτία χωρίς τη συναίνεση του εκµισθωτή και ιδιαίτερα µε υποµίσθωση ή µε σύσταση εταιρίας καθώς και η αναµίσθωση και η µεταβίβαση της µισθωτικής σχέσης επίσης χωρίς τη ρητή έγγραφη συναίνεση του εκµισθωτή.

Άρθρο 3

Το κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται για το κατάστηµα  υπό στοιχείο -Ι1- το ποσό των 550,00 ευρώ µηνιαίως  και για το κατάστηµα  υπό στοιχείο -Ι2-το ποσό των 350,00 ευρώ µηνιαίως (σύµφωνα µε το µε αριθ. 3/2018 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίµησης Αξίας Ακινήτων). Η πρώτη προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την τιµή εκκίνησης τουλάχιστον κατά 50,00 ευρώ. Οµοίως, κάθε προσφορά πρέπει να είναι ανώτερη από την προηγούµενη τουλάχιστον κατά 50,00 ευρώ.

Το ποσό της τελικής προσφοράς (διαµορφωθέν µίσθωµα) θα αναπροσαρµόζεται ετησίως και από το δεύτερο έτος της µίσθωσης αυξανόµενο σε ποσοστό 1%.

Άρθρο 4

Στη δηµοπρασία µπορούν να λάβουν µέρος όσοι ενδιαφερόµενοι προσέλθουν µε αξιόπιστο εγγυητή, ο οποίος θα καταστεί και ο ίδιος εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καλή τήρηση των όρων της σύµβασης. Υποχρεούνται επίσης οι ενδιαφερόµενοι προκειµένου να συµµετάσχουν στο διαγωνισµό να καταθέσουν εγγυητική επιστολή αναγνωρισµένης τράπεζας ή του Ταµείου Παρακαταθηκών

και ∆ανείων, το ύψος της οποίας ορίζεται σε  ποσοστό 10% επί του ορίου πρώτης προσφοράς, υπολογιζοµένου τούτου επί των µισθωµάτων ενός έτους ήτοι 660,00 ευρώ για το υπό στοιχείο - Ι1- ακίνητο και 420,00 ευρώ για το υπό στοιχείο -Ι2- ακίνητο.

Εφόσον κατά τη διάρκεια της µίσθωσης η παραπάνω εγγυητική επιστολή ήθελε µειωθεί ο µισθωτής υποχρεούται µέσα σε προθεσµία 10 ηµερών από την ειδοποίηση του εκµισθωτή να προβαίνει άµεσα

στη συµπλήρωση της στο κατά τη σύµβαση απαιτούµενο εκάστοτε ύψος. Οι ενδιαφερόµενοι επίσης υποχρεούνται να προσκοµίσουν α) δελτίο ταυτότητας, β) φορολογική ενηµερότητα, γ) βεβαίωση µη οφειλής στο ∆ήµο Κεφαλλονιάς και δ) Υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι ο ενδιαφερόµενος έλαβε γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης.

Ο  εγγυητής  οφείλει  να  προσκοµίσει  α)  δελτίο  ταυτότητας,  β)  φορολογική  ενηµερότητα,  γ)

βεβαίωση µη οφειλής στο ήµο Κεφαλλονιάς.

Στις περιπτώσεις νοµικών προσώπων οι ενδιαφερόµενοι πέρα των ανωτέρω πιστοποιητικών πρέπει να προσκοµίζουν επιπλέον αντίγραφο του καταστατικού τους.

Άρθρο 5

Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον πλειοδότη και η υποχρέωση αυτή µεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόµενους και επιβαρύνει τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασµό  άλλου πρέπει να το δηλώσει αµέσως  κατά την έναρξη της

δηµοπρασίας και να παρουσιάσει προς τούτο νόµιµο έγγραφο πληρεξουσιότητας µε θεωρηµένο το γνήσιο της υπογραφής διαφορετικά θεωρείται ο ίδιος ως µισθωτής.

Άρθρο 6

Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί µισθωτής οφείλει µαζί µε τον εγγυητή του, εντός προθεσµίας

10 ηµερών από την γνωστοποίηση σε αυτούς της απόφασης έγκρισης των πρακτικών της δηµοπρασίας από την Οικονοµική Επιτροπή, να προσέλθουν για την υπογραφή της σχετικής σύµβασης  µίσθωσης,  αντικαθιστώντας την εγγυητική επιστολή συµµετοχής  µε εγγυητική επιστολή καλής  εκτέλεσης  που  θα  αντιστοιχεί  σε  ποσοστό  10%  επί  του  επιτευχθησοµένου  µισθώµατος υπολογιζόµενο για ένα έτος.

Στους δε λοιπούς συµµετέχοντες που δεν ανακηρύχθηκαν πλειοδότες, η εγγυητική επιστολή συµµετοχής θα τους επιστραφεί επίσης µετά την έγκριση των πρακτικών κατακύρωσης της δηµοπρασίας από την Οικονοµική Επιτροπή.

Αν για οποιοδήποτε λόγο παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσµία  ή αν ο πλειοδότης

αρνηθεί να υπογράψει τη σχετική σύµβαση κηρύσσεται έκπτωτος, καταπίπτει υπέρ του ∆ήµου η εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί. Επίσης υπέρ του ∆ήµου καταπίπτει η εγγύηση που κατατέθηκε, αν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει τα πρακτικά της δηµοπρασίας αµέσως µετά την κατακύρωσή τους.

Ο πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωµα προς αποζηµίωση από τη µη έγκριση των πρακτικών της

δηµοπρασίας υπό του αρµοδίου οργάνου του δήµου ή της διοικητικής αρχής.

Η δηµοπρασία επαναλαµβάνεται κατόπιν απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου όταν: α) το αποτέλεσµα αυτής δεν εγκριθεί από το αρµόδιο όργανο λόγω ασυµφόρου του επιτευχθέντος αποτελέσµατος ή σφάλµατος σε σχέση µε τη διενέργεια της δηµοπρασίας και β) µετά την κατακύρωση της δηµοπρασίας ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά καθώς και όταν µετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσµατος

της δηµοπρασίας αποφάσεως της διοικητικής αρχής δεν προσέλθει αυτός εµπρόθεσµα για την υπογραφή της σύµβασης.

Στην περίπτωση αυτή η δηµοπρασία επαναλαµβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή του ενώ ως ελάχιστον όριο προσφοράς ορίζεται το επ΄ ονόµατι αυτού κατακυρωθέν ποσό δυνάµενο να µειωθεί δι΄ αποφάσεως του δηµοτικού συµβουλίου.

Άρθρο 7

Το µίσθιο θα   παραδοθεί στον πλειοδότη κατά την ηµέρα υπογραφής της µισθωτικής σύµβασης οπότε και θα συνταχθεί σχετικό Πρωτόκολλο Παράδοσης, στο οποίο θα περιγράφεται η πραγµατική κατάσταση του ακινήτου.

Από την ηµέρα  παραλαβής του µισθίου  ο µισθωτής  ευθύνεται για οποιαδήποτε ζηµιά  ή φθορά

προκληθεί σε αυτό εκτός εάν οι φθορές οφείλονται στη συνήθη χρήση.

Άρθρο 8

Με  την  παράδοση  του  µισθίου  κατά  τη  λήξη  της  µίσθωσης  θα  συνταχθεί  Πρωτόκολλο

Παραλαβής, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι µετατροπές που τυχόν επήλθαν στο µίσθιο από το

µισθωτή και θα προσδιοριστούν οι απαιτούµενες εργασίες επαναφοράς του µισθίου στην αρχική πραγµατική του κατάσταση στην περίπτωση που ο ∆ήµος επιθυµεί την επαναφορά των πραγµάτων στην αρχική τους κατάσταση. Στο ίδιο Πρωτόκολλο θα καταγραφούν και οι ζηµιές που τυχόν προκλήθηκαν από το µισθωτή (όπως αυτές θα προκύψουν σε σχέση µε το Πρωτόκολλο Παραλαβής) πέραν της φυσικής φθοράς λόγω της συνήθους χρήσης του µισθίου.

Άρθρο 9

Το µίσθωµα  θα καταβάλλεται στο πρώτο πενθήµερο κάθε µήνα  στο Ταµείο του ∆ήµου Κεφαλλονιάς ή σε λογαριασµό Τραπέζης που θα υποδειχθεί από τον εκµισθωτή, ενώ για την καλή εκτέλεση των όρων της σύµβασης κατά την υπογραφή θα προσκοµισθεί εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, όπως προαναφέρθηκε. Η εγγυητική θα παρακρατηθεί µέχρι τη λήξη της σύµβασης για την

καλή εκτέλεση των όρων αυτής και δεν θα µπορεί να συµψηφίζεται µε τυχόν οφειλόµενα µισθώµατα αλλά  σε  περίπτωση  οφειλών  θα  καταπίπτει  υπέρ  του  ∆ήµου  ως  ποινική  ρήτρα.  Το  ποσό  της εγγυητικής θα επιστραφεί στο µισθωτή άτοκα κατά την αποχώρησή του από το µίσθιο, την παράδοση του  µισθίου,  την εκκαθάριση  όλων των τυχόν εκκρεµών  λογαριασµών,  την  εξόφληση  όλων των

µισθωµάτων και την τήρηση των όρων του παρόντος αλλιώς, όπως προαναφέρθηκε, θα καταπίπτει

σαν ποινική ρήτρα υπέρ του εκµισθωτή.

Η καταβολή του µισθώµατος θα αποδεικνύεται µόνο µε έγγραφη απόδειξη εισπράξεως υπογεγραµµένη από τον αρµόδιο υπάλληλο του ∆ήµου αποκλειοµένου κάθε άλλου αποδεικτικού µέσου.

Άρθρο 10

Ο µισθωτής υποχρεούται να διατηρεί το µίσθιο σε καλή κατάσταση και κατάλληλο για τη συµφωνηµένη  χρήση µε  αποκλειστικά δικά του έξοδα και να βαρύνεται µε  τις δαπάνες για κάθε

συνήθη  ή  αναγκαία  επισκευή  ακόµη  και  αν  οφείλονται  σε  ανωτέρα  βία  ή  τυχαίο  γεγονός,

προστατεύοντας το από κάθε καταπάτηση άλλως ευθύνεται σε αποζηµίωση. Υποχρεούται επίσης να κάνει τη συµφωνηµένη χρήση αλλά και καλή χρήση του χώρου αυτού, τηρώντας τους όρους υγιεινής, καθαριότητας και αισθητικής. Η οποιαδήποτε δε έκδοση αδειών για τη νόµιµη λειτουργία του χώρου θα

αποτελεί ευθύνη του µισθωτή και θα γίνεται µε έξοδα και δαπάνες δικές του.

Ο δε ∆ήµος δεν ευθύνεται έναντι του µισθωτή για την πραγµατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το

µίσθιο,  της οποίας τεκµαίρεται  ότι έχει λάβει γνώση   ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε τυχόν

 

δουλείας επί αυτού, ούτε υποχρεούται στην επιστροφή ή µείωση του µισθώµατος ούτε στη λύση της

µίσθωσης.

Άρθρο 11

Ο µισθωτής είναι υποχρεωµένος να προβεί µε δική του φροντίδα και δαπάνες στην τοποθέτηση παροχών κοινής ωφελείας (ρεύµα, νερό, κ.λ.π.) από τις αρµόδιες υπηρεσίες και στη γνωστοποίηση των µετρητών στο ∆ήµο. Επίσης θα βαρύνεται εξ ολοκλήρου µε τις αναλογούσες πάσης φύσεως δαπάνες, τέλη και λογαριασµούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, ύδατος, αποκοµιδής απορριµµάτων,  δηµοτικών  τελών κ.α. Ο µισθωτής  τέλος υποχρεούται να προβεί µε  δαπάνες και

επιµέλειά του σε όλες τις απαιτούµενες ενέργειες προκειµένου οι σχετικοί λογαριασµοί κατανάλωσης ρεύµατος και ύδρευσης να εκδίδονται στο όνοµά του.

Άρθρο 12

Ο ∆ήµος δεν ευθύνεται έναντι του µισθωτή για την πραγµατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το µίσθιο, της οποίας τεκµαίρεται ότι έχει λάβει γνώση ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε

δουλείας επί αυτού ούτε συνεπώς υποχρεούται στην επιστροφή ή µείωση του µισθώµατος ούτε στη

λύση της µίσθωσης.

Άρθρο 13

Τα έξοδα δηµοσίευσης  της διακήρυξης, τα τέλη χαρτοσήµου  των µισθωµάτων καθώς και κάθε νόµιµο τέλος θα βαρύνουν αποκλειστικά το µισθωτή.

Άρθρο 14

Η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους της δηµοπρασίας θα συνεπάγεται τη λύση της σύµβασης, την απαίτηση απόδοσης του µισθίου, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του

∆ήµου καθώς και κάθε άλλη νόµιµη αποζηµίωση.

Άρθρο 15

Η σειρά έκθεσης  των θέσεων και πρώτη προσφοράς µισθώµατος για κάθε θέση ορίζεται  ως κατωτέρω:

1) Ισόγειο ακίνητο µε στοιχείο -Ι1-επιφάνειας 52,50 τ.µ. ευρισκόµενο  στο κτίριο Β΄ της ∆ηµοτικής

Αγοράς Ληξουρίου µε πρόσοψη στην κεντρική πλατεία (τιµή εκκίνησης: 550,00 ευρώ)

2) Ισόγειο ακίνητο µε στοιχέιο –Ι2-επιφάνειας 52,50 τ.µ. ευρισκόµενο  στο κτίριο Β΄ της ∆ηµοτικής

Αγοράς Ληξουρίου µε πρόσοψη στο ∆ηµοτικό Θέατρο (τιµή εκκίνησης: 350,00 ευρώ).

Άρθρο 16

Για τη σύνταξη και υπογραφή της διακήρυξης, τη δηµοσίευση αυτής καθώς και την υπογραφή της σύµβασης µισθώσεως και οποιουδήποτε άλλου αναγκαίου εγγράφου εξουσιοδοτείται ο ∆ήµαρχος Κεφαλλονιάς.

Άρθρο 17

Η συµµετοχή στη δηµοπρασία σηµαίνει ρητή αποδοχή των όρων της διακήρυξης. Οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην παρούσα διακήρυξη συµπληρώνεται από τον Π∆ 270/2981.

Αφού συντάχθηκε η πράξη αυτή υπογράφεται ως ακολούθως.

Αργοστόλι 27-09-2018

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250