Αλλάζει ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 17:43

Αλλάζει ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

http://www.youtube.com/watch?v=i69z7FYHmO4 Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση αρχικά από τα βόρεια ενώ οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα ολοκληρώσουν το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού. Αναλυτική πρόγνωση

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (08/10), στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορείους και στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Το επόμενο διήμερο στα ανατολικά και νότια περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα νοτιά όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο την Τρίτη 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη (11/10) και την Παρασκευή (12/10), στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα την Πέμπτη νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.