Αθάνατη Ελλάδα! Αναξιοποίητη η δωρεά χιλιάδων ευρώ για την οφθαλμολογική του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 10:46

Αθάνατη Ελλάδα! Αναξιοποίητη η δωρεά χιλιάδων ευρώ για την οφθαλμολογική του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς!

Ακούστε τι δήλωσε στον Inkefalonia 89,2 η κα Εφη Αναστασιάδου πρ. Αγίου Λουκά του Ιατρού (Συμφερουπόλεως) 

Για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την σημαντική δωρεά του Αγίου Λουκά του Ιατρού (Συμερφουπόλεως), προς το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος φακοθρυψίας οφθαλμολογικού χειρουργείου, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, η πρόεδρος τη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας αρωγής ασθενών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κα Εφη Αναστασιάδου.

Το μηχάνημα, έγινε δωρεά προς το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και την Οφθαλμολογική κλινική του, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία αρωγή ασθενών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Αγιος Λουκάς ο Ιατρός «Συμφερουπόλεως» και είναι αξίας 30.000 ευρώ.

Για την ιστορία, τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μετά από προσφορά 20.000 ευρώ Κεφαλονίτικης οικογένειας που ζει στην ομογένεια (οικ. Κοντογούρη), ενώ τα υπόλοιπα 10.000 συγκεντρώθηκαν από προσφορές απλών ανθρώπων από την Κεφαλονιά.

αγιος λουκασ δωρεεε4

Αυτό το μπαούλο έχει μέσα του το υπερσύγχρωνο μηχάνημα που ... αξίζει 30.000 ευρώ! 

Το μηχάνημα, μετά από συνεννόηση με την οφθαλμίατρο που διορίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κεφαλονιά και η οποία θα το λειτουργούσε, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς από τον περασμένο Απρίλιο, μόνο που εξακολουθεί να παραμένει σε απραξία, καθώς η γιατρός αυτή την στιγμή έχει πάρει γονική άδεια και, όπως τόνισε η κα Αναστασιάδου, ενημέρωσε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο!

Όπως τόνισε η κα Αναστασιάδου, αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη την βάζει σε σκέψεις να κάνει ανάκληση της δωρεάς και να μεταφερθεί το μηχάνημα σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο στην Κεφαλονιά ή να πουληθεί και με τα χρήματα να καλύπτονται τα οδοιπορικά σε ασθενείς που έχουν οικονομική ανάγκη και χρειάζονται να κάνουν επεμβάσεις στα μάτια τους εκτός Νομού.

Το ζητούμενο είναι πως μία σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο, φαίνεται πως δύσκολα θα προχωρήσει και είναι αλήθεια πως πολλοί Κεφαλονίτες περίμεναν πως και πώς να λειτουργήσει το μηχάνημα και να κάνουν επεμβάσεις στα μάτια τους (π.χ. καταρράκτη) στο νησί μας, χωρίς να αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε άλλο σημείο της Ελλάδας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2017, οι δωρεές συνεχίζουν να συναντούν προβλήματα ως προς την υλοποίησή τους…

Ακούστε παρακάτω όσα είπε η κα Εφη Αναστασιάδου

https://www.youtube.com/watch?v=tlDAI1iyIYE

Την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» την ακούτε καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 12 με 1 μ.μ. και κάθε πρωί σε επανάληψη 7 με 8.