Eθελοντική αιμοδοσία απο τον Αιμοδοτικό Φορέα Διληνάτων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 10:51

Eθελοντική αιμοδοσία απο τον Αιμοδοτικό Φορέα Διληνάτων

Για άλλους πέντε λεπτά και για άλλους μία ζωή…

Ο Αιμοδοτικός Φορέας Διληνάτων καλεί χωριανούς και γενικότερα συνανθρώπους εντός και εκτός Κεφαλονιάς να συμμετέχουν όσο μπορούν στη διαδικασία της Αιμοδοσίας.

Σε περίπου δύο μήνες ο Αιμοδοτικός Φορέας του μεγάλου χωριού συμπληρώνει τέσσερα χρόνια πορείας και σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εξυπηρετήσει δεκάδες χωριανούς και μη που είχαν ανάγκη για αίμα, χωρίς να αρνηθεί ποτέ περιστατικό.

Δυστυχώς οι ανάγκες πλέον είναι αυξημένες και πλησιάζουμε στο σημείο που δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο.

Όσοι … έχουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους μπορούν  να πάνε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Αργοστολίου , όπου είναι και έδρα του Φορέα και να προσφέρουν αίμα , το οποίο μπορεί να σώσει άμεσα μια ζωή…

Ιδιαίτερα τώρα που ολοκληρώθηκε η τουριστική σεζόν είναι μία καλή ευκαιρία για τον κόσμο που ζει στην Κεφαλονιά  να… συνδράμει και σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους πολιτιστικούς Συλλόγους, την Κοινότητα και τους αθλητικούς φορείς  να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ας μπούμε όλοι στη διαδικασία να αντιληφθούμε ότι η αιμοδοσία είναι μία …μαραθώνια σκυταλοδρομία που οφείλουμε να παραδίνουμε τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά και όχι ένα μικρό… σπριντ που θα τρέχουμε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.

Άλλωστε γενικότερα  στην Κεφαλονιά υπάρχει πρόβλημα με το αίμα και σε αυτό το θέμα είχε τοποθετηθεί επίσημα στα τέλη Ιουλίου και η αγροτική γιατρός του Π.Ι. Βασιλικάδων, Κατερίνα Χριστέλιαόπου είχε υπογραμμίσει

 « Το Γ.Ν.Κ έχει άμεση ανάγκη από αιμοδότες!!

   Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του. Παράλληλα μόνο 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δυστυχώς σε πολλές χώρες παρουσιάζονται ελλείψεις αίματος. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ όταν υπάρχουν διακοπές και κατά το καλοκαίρι.

Στο νοσοκομείο μας καθημερινά καταναλώνεται μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος και τα αποθέματα είναι πεπερασμένα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή ασθενούς και να καθυστερήσει η θεραπεία του επειδή θα αναζητούνται φιάλες αίματος από άλλα νοσοκομεία. Είμαστε εδώ και μπορούμε να βοηθήσουμε.

Στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μπορείτε να προσέλθετε καθημερινά, ωρες  9-12, και  να γίνετε εθελοντές αιμοδότες».

Τηλέφωνα επικοινωνίας  Αιμοδοτικού Φορέα Διληνάτων

Ροζάνα Μαρίνου (τηλ.6970708319) , Ελένη Γασπαράτου (τηλ. 6957359828) και Άγγελος Σκλαβουνάκης (τηλ.6937145785) 

aimodotikos


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250