ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για το Kαφενείο της Καμπάνας απ’ την παράταξη του κ. Παρίση»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 12:53

ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για το Kαφενείο της Καμπάνας απ’ την παράταξη του κ. Παρίση»

Ανταπάντηση ΟΜ Κραναίας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Πάγια τακτική για όσους δεν έχουν ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα και θέλουν να αποφύγουν την αντιπαράθεση είναι η αλλαγή θέματος, η παράβλεψη των γεγονότων και τα παραπλανητικά ερωτήματα. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την τοπική κοινωνία μας, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν έχει καμία ανησυχία που με την απόφασή της κάποια παιδιά κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Εφτά χρόνια μετά την ανάληψη της διαχείρισης του Δήμου μας από την παράταξη του κ. Παρίση, και ακόμη ακούμε δικαιολογίες του τύπου «παραλάβαμε καμένη γη»! Πόσα χρόνια δηλαδή χρειάζονται για να μπει επιτέλους η «τάξη» που ευαγγελίζεστε; Μέχρι πότε θα δικαιολογείστε με βάση τα πεπραγμένα των προηγούμενων δημοτικών αρχών; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που μέσα σε εφτά χρόνια δεν κατορθώσατε την εξυγίανση του καφενείου της Καμπάνας και τη κερδοφόρο λειτουργία του; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που πολιτεύεστε στη βάση του επιχειρείν χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία; Η αλήθεια είναι πως η δική σας πολιτική επιλογή έφερε το κλείσιμο του καφενείου της καμπάνας και την πιστώνεστε αποκλειστικά και μόνο εσείς στο βιογραφικό σας ως δημοτική παράταξη.

Πέρα όμως απ’ το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δε λέει «κουβέντα για το πάπλωμα», ανοίγει μία άλλη συζήτηση στην οποία είναι προκαταβολικά ηττημένη! Κάνει το λάθος δηλαδή να βάζει θέμα για τα χρήματα που λαμβάνει απ’ το κράτος σήμερα, σε σχέση με τις εποχές του «αδελφού» Χρυσοχοϊδη, τη στιγμή που απ’ το 2011 μέχρι και το 2014 που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οι κρατικές επιχορηγήσεις συνεχώς έφθιναν και είχαν φτάσει μέχρι και τα 7.107.366,10€(2013). Το 2015 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ΑΝ.ΕΛ. η κρατική επιχορήγηση πήγε στα 9.451.488,14€ και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2016, έφτασε τα 10.426.368,88€ με τα οποία υπήρξε ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ στα προϋπολογισθέντα έσοδα καθώς αυτά είχαν υπολογιστεί στα 10.009.666,04! Αυτό σημαίνει ότι το 2015(επί Τσίπρα) υπήρξε μία αύξηση της τάξης του 26,77% στα έσοδα που είχε ο Δήμος σε σχέση με το 2014(επί Σαμαρά), ενώ παράλληλα η μεταβολή από το 2014 στο 2016 ήταν της τάξης του +39,85%!

Αυτοί είναι οι αδιάσειστοι αριθμοί, και χωρίς να αναφέρουμε τα 5 εκατομμύρια € της Περιφέρειας Αττικής, τις δύο έκτακτες επιχορηγήσεις μέσα στο Μάιο και άλλους πόρους, αλλά παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή Παρίση νοσταλγεί τον «αδελφό» Χρυσοχοϊδη και τον πακτωλό χρημάτων της ουτοπίας!

Αφήστε λοιπόν την εμπάθειά σας προς τη Βουλευτή των νησιών μας – της οποίας το έργο αναγνωρίζουν όλοι οι Θιακοκεφαλονίτες και γι’ αυτό θα την εκλέξουν εκ νέου να τους αντιπροσωπεύσει στη νέα ΒτΕ που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 – και βοηθήστε τους συμπολίτες μας να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα. Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης που απ’ το 2010 μέχρι σήμερα αποτυγχάνει να υπηρετηθεί στο νησί μας.

Ο.Μ. Κραναίας - Ν.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλονιάς, απαντάει στην αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας

Ντροπή είναι να μη δίνεις ούτε 0, 50 € για το σεισμόπληκτο νησί σου!

Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της Ο.Μ. Κραναίας – Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το καφενείο του Κοινωνικού Συνεταιρισμού στην πλ. της Καμπάνας και πραγματικά απορούμε:

Γιατί ευθύνεται ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, που παρέλαβε δεκάδες εκατομμύρια χρέη ( για τα οποία ακόμη πληρώνει...) και έπρεπε να βάλει τάξη, ώστε να μην μπει σε οικονομικό έλεγχο ο Δήμος Κεφαλλονιάς;

Γιατί άραγε οι κύριοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την ανακοίνωση δεν αναφέρουν ποιοι είναι εκείνοι που υπερχρέωσαν και εξυπηρέτησαν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες μέσω του Κοινωνικού Συνεταιρισμού της πλ. Καμπάνας;

Γιατί οι ίδιοι κύριοι δεν αισχύνονται που η πολιτική προϊστάμενή τους και Βουλευτής ( στα χαρτιά μόνο) Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν συνέβαλε στο να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς; Αλήθεια, πόσα χρήματα πίεσε τους Υπουργούς της να «πέσουν» στο νησί η κα Θεοπεφτάτου; Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε εκείνα που είχε φροντίσει ο κ. Χρυσοχοΐδης να «δεσμευτούν» για την Κεφαλλονιά... Μιλάμε για τα ούτε 0,50 € της κας Θεοπεφτάτου.
Γιατί οι ίδιοι κύριοι δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη που η κα Θεοπεφτάτου είπε ένα τεράστιο «ΝΑΙ» στο 4ο Μνημόνιο που πέρασε από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Η μήπως για αυτούς «επανάσταση» είναι το «αραχτό» ντύσιμο κάτω από την εξέδρα;;

Όσον αφορά στην «προειδοποίηση» για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, χαιρόμαστε να τους έχουμε αντιπάλους. Θα θέλαμε όμως να τους συμβουλεύσουμε τα εξής: α) να επιλέξουν σωστά το αριστερό παρακλάδι που θα στηρίξουν και β) να ενημερώσουν έγκαιρα αν ο οραματισμός τους και η χάραξη ανθρωπιστικής πολιτικής είναι όπως αυτά που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός και πρότυπό τους, κ. Τσίπρας. Γιατί αν είναι έτσι, τότε να φροντίσουμε από τώρα να έχουμε έτοιμα τα χαλιά για την υποδοχή των αγοραστών μας...

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΑΝΑΙΑΣ 

Ανακοίνωση απο τον ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας για τα τέσσερα χρονια απο το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας και απάντηση απο τον Δήμο Κεφαλονιάς 

Στις 27 του Μάη, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την τελευταία ημέρα λειτουργίας του καφενείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού στην πλατεία της Καμπάνας.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα από τα πιο μελανά σημεία στη διαδρομή της Δημοτικής Αρχής του κ. Παρίση, που επέλεξε να διακόψει τη λειτουργία αυτής της πολύ σημαντικής δομής για το νησί μας, αφού νωρίτερα και διαχρονικά κάποιοι φρόντισαν να την υπερχρεώσουν ή να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες μέσω αυτής.

Ντροπή!

Μετά το πέρας της παρακολούθησης του ειδικού σχολείου στα Φαρακλάτα, οι γονείς δεν έχουν καμία άλλη δομή που να μπορούν να απασχολούν τα παιδιά τους. Το καφενείο στην Καμπάνα ήταν μία πραγματική λύτρωση καθώς εκεί τα παιδιά έβρισκαν απασχόληση μέσω της οποίας υπήρχε κοινωνικοποίηση, σεβασμός και αξιοπρέπεια στις ζωές τους. Αυτό το υπερπολύτιμο μέρος που αποτελούσε πολιτιστικό και κοινωνικό στολίδι ολόκληρης της Κεφαλονιάς, ο κ. Παρίσης και οι συμπολιτευόμενοι συνεργάτες του αποφάσισαν να του βάλουν λουκέτο με λογιστικού τύπου δικαιολογίες.

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια αλλά εμείς δεν ξεχνάμε αυτήν την ντροπή για τη μικρή κοινωνία μας. Μία απ’ τις πρώτες προτεραιτότητες για τη Δημοτική Κίνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα είναι η άμεση επαναλειτουργία του καφενείου της Καμπάνας το οποίο, εκτός απ’ το κοινωνικό έργο που αποδεδειγμένα παρείχε, εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι και κερδοφόρο για το Δήμο Κεφαλονιάς αν λειτουργεί σωστά.

Ο οραματισμός και η χάραξη της πολιτικής οφείλει και πρέπει να γίνεται με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Εφόσον δεν υπηρετούνται οι τελευταίες, τότε μάλλον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή στους διαχειριστές.

Ο.Μ. Κραναίας – Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

 

 


Ετικέτες: