Έκρουσαν τον «Κώδωνα του Κινδύνου» οι Πυροσβέστες με την υποστελέχωση στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 23:49

Έκρουσαν τον «Κώδωνα του Κινδύνου» οι Πυροσβέστες με την υποστελέχωση στην Κεφαλονιά

Συνέντευξη Τύπου από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Τον κώδωνα του κινδύνου, από τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού» έκρουσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών .

Τόσο ο Ευθύμιος Βουτσινάς, μέλος εκτελεστικής γραμματείας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, όσο και ο Σπύρος Ζαμπάτης Μέλος ΔΣ της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας, μίλησαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, από την – όπως την χαρακτήρισαν - fast track ανάθεση των αεροδρομίων στην Fraport που έφερε μαζί και πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό προσωπικό.

«Σε 4 κοντέινερ η διαβίωση των Πυροσβεστών στο αεροδρόμιο»

«Τα προβλήματα είναι πολλά» τόνισε αρχικά ο κ. Ζαμπάτης, ο οποίος ανέλυσε την μετακίνηση 35 πυροσβεστών στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς λέγοντας πως: «Οι Πυροσβέστες μετακινήθηκαν άρον άρον στο αεροδρόμιο και θα διαβιούν σε τέσσερα κοντέινερ. Παράλληλα, βρεθηκαν στο αεροδρόμιο πυροσβεστήρες που δεν έχουν ελεγχθεί... Υπάρχουν επίσης φθορές στα ελαστικά των πυροσβεστικών οχημάτων του αεροδρομίου και οχήματα 40 ετών. Πρέπει άμεσα να χορηγηθεί εξοπλισμός.

Ζητάμε να ανακληθούν οι μεταθέσεις , καθώς δεν υπάρχουν υποδομές. Παράλληλα, όσοι πυροσβέστες μετακινήθηκαν από άλλες περιοχές, βρίσκονται σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση έρχεται να καλύψει τις ανάγκες με μπαλώματα.

Στο Ληξούρι, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο μεταφέρθηκε μετά τους σεισμούς από την κτιριακή εγκατάσταση του, σε κοντέινερ και είναι εκεί απαράδεκτες οι συνθήκες. Ενημερώσαμε την δημοτική αρχή, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα λύση. Σε ένα σοβαρό περιστατικό θα είναι δύσκολα τα πράγματα, για να αντιμετωπιστεί εξαιτίας αυτής της υποστελέχωσης που υπάρχει στο νησί... 

Πάγιο αίτημά μας είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι πενταετείς συμβάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την Περιοχή της Κεφαλονιάς με την υποστελέχωση που υπάρχει αυτή την στιγμή».

Από την πλευρά του ο κ. Βουτσινάς συμπλήρωσε: «Δίνουμε βαρύτητα στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας των Πυροσβεστών και δυστυχώς συνάδελφοί μας έχουν υποστεί σωματικές βλάβες εκτελώντας το καθήκον τους. Ζητάμε επίσης, όλος ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός να αντικατασταθεί άμεσα με γνώμονα την ασφάλεια των Πυροσβεστών».

Με προεδρικό διάταγμα ο αριθμός των Πυροσβεστών στα αεροδρόμια

Κατά την συνέντευξη Τύπου, ειπώθηκε πως με προεδρικό διάταγμα αποφασίστηκε ο αριθμός των Πυροσβεστών που θα στελεχώσουν τους πυροσβεστικούς σταθμούς των αεροδρομίων, ενώ όπως τόνισαν, σε σοβαρό συμβάν πυρκαγιάς, θα «εμπλακούν» και όσοι πυροσβέστες βρίσκονται στο αεροδρόμιο με τα όποια προβλήματα φέρνει αυτό το γεγονός (κατακόρυφη αύξηση των ορών εργασίας).

Γιώργος Χαλαβαζής

Για ηχητικό της Συνέντευξης Τύπου κλικ ΕΔΩ

 

 
Record music and voice >>

DSC 0006DSC 0007

 




00 inkefalonia general ad 300X250