Το πρόγραμμα του εορτασμού στο Αργοστόλι της 153ης επετείου της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 10:19

Το πρόγραμμα του εορτασμού στο Αργοστόλι της 153ης επετείου της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Αναλυτικά το πρόγραμμα 


«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 153ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί του Σάββατου 20ης Μαΐου 2017 μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 21ης  Μαΐου 2017.

ΣΑΒΒΑΤΟ  20 ΜΑΙΟΥ 2017

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων - Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Ώρα 09:00 μ.μ: Επετειακή εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», με τίτλο “Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε … Από Ανατολή σε Δύση”, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ  21 ΜΑΙΟΥ 2017

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.:

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:00 π.μ.:

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας                       κ.κ. Δημήτριου.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  η

 κ. Κωνσταντίνα Βασιλάτου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Κεφαλονιάς, προσκόπων, του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση, με έναρξη την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ρόκκου Βεργωτή (Εθνική Τράπεζα) και λήξη της,  την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ιωσήφ Μομφεράτου (προβλήτα Αργοστολίου).

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του νησιού μας.

Τα της ιεροτελεστίας, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τα της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και τα του λιμένος η κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, κ. Μ. Κλαουδάτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα: 2671360530-531 μέχρι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

***

«Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων του Πόντου»

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α΄/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

       Οι φετινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.: 12526/19.04.2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ορίζονται τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νησί από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2017, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

    ΣΑΒΒΑΤΟ  20 ΜΑΙΟΥ 2017

Ώρα 09:00μμ: Επετειακή εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», με τίτλο “Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε … Από Ανατολή σε Δύση”, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλονιάς, κ.κ. Δημήτριου.

Ώρα 11:30 π.μ.:  Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στον Κήπο του Νάπιερ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μηνάς Κλαουδάτος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 μέχρι  την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.    

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ  ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ