Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Αλέκος Καλαφάτης στην κατάμεστη Κοργιαλένειο (Video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 20:29

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Αλέκος Καλαφάτης στην κατάμεστη Κοργιαλένειο (Video)

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τα βήματα» παρουσίασε χθες το απόγευμα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Καλαφάτης.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ενδεικτικό είναι ότι υπήρχαν πολλοί παρευρισκόμενοι οι οποίοι στέκονταν όρθιοι.

Συνεργάτες του κ. Καλαφάτη από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Πα.Σο.Κ, πολιτικοί αλλά και προσωπικοί φίλοι, ήταν όλοι εκεί.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής Σ. Μοσχόπουλος, ο πρώην Υπουργός Χ. Βερελής, η Β. Βασσάλα, Δρ. Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ο Α. Γεωργάτος, φιλόλογος.

Στο ρόλο του συντονιστή ήταν ο Γ. Σταμούλης, κοινωνιολόγος και ελεύθερος επαγγελματίας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, η Βουλευτής Α. Θεοπεφτάτου, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» Θ. Μιχαλάτος, και ο Αντιδήμαρχος Β. Κεκάτος.

Στην τοποθέτηση του ο Α. Καλαφάτης αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να συγγράψει το βιβλίο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια προσωπική μαρτυρία με βιωματικά στοιχεία.

«O κάθε ένας ο οποίος ασχολείται με τα κοινά, πρέπει να γράφει όσα έζησε, ιδιαίτερα εάν αυτό το κάνει με ανιδιοτέλεια» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και συμπλήρωσε «Θέλησα επίσης να τιμήσω με αυτό το βιβλίο τον απλό άνθρωπο που πίστεψε σε μια προσπάθεια. Με όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα μας έπρεπε να πάρω συγκεκριμένη θέση με αυτά που γίνονται».

 «Η χώρα δεν άλλαξε. Είμαστε νωχελικοί, εγωμανείς, μικρομέγαλοι, τσακωνόμαστε σαν ξεπεσμένοι ψευτοαριστοκράτες, εγκλωβισμένοι σε μια χυδαία μεγαλομανία. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή πολιτικός που να μην αυτοδικαιώνεται» , υποστήριξε, σχολιάζοντας επικριτικά το ελληνικό γίγνεσθαι.

«Για να αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα μας πρέπει να πούμε την αλήθεια, και χωρίς να τσακωνόμαστε , να είμαστε τολμηροί, να έχουμε συνέπεια και κυρίως εθνική συνεννόηση, εάν αυτά δεν υπάρχουν έχει τελειώσει η χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης και έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας ότι «πίσω από κάθε ασχήμια που διαπράξαμε ή υποστήκαμε, υπήρχε βλοσυρή η απαιδευσία, αγέρωχη η απαιδευσία»

Χρήστος Λαμπράκης

Video : Γιάννης Παπαδάτος

https://www.youtube.com/watch?v=be_5ganxm7A

IMG 0354IMG 0356IMG 0357IMG 0366IMG 0368IMG 0370IMG 0373IMG 0375IMG 0377IMG 0379




00 inkefalonia general ad 300X250