Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ για το ζήτημα των αναπληρωτών: «Επιδοτούμε με τον μισθό μας την ίδια μας την θέση» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 14:55

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ για το ζήτημα των αναπληρωτών: «Επιδοτούμε με τον μισθό μας την ίδια μας την θέση» (video)

Αιτήματα για κίνητρα διαμονής και μειώσεις εισητηρίων μεταφοράς 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, όσον αφορά το ζήτημα των αναπληρωτών, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι αναπληρωτές καθηγητές και μέλη από το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ .

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Τα αίτημα ήταν «Μαζικοί – μόνιμοι Διορισμοί για την Κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, Δημήτρης Μαρκάτος, άκουσε τα αιτήματα που τέθηκαν τόσο από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ, Διονύση Γεωργόπουλο, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μαντζουράτο, όσο και από τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό Ανδρέα Καργόπουλο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο πορθμείο Αργοστόλι – Ληξούρι, με αίτημα τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων.

«Επιδοτούμε την ίδια μας την θέση».

Παρακάτω, ακούστε τι δήλωσε αναπληρωτής καθηγητής Ανδρέας Καργόπουλος, πουόπως τόνισε αναγκάζεται- αυτός και οι υπόλοιποι αναπληρωτές στο νησί μας - να «επιδοτήσει» από τον ίδιο του τον μισθό την θέση του και την διαμονή του στην Κεφαλονιά.

«Οι διορισμοί τα τελευταία χρόνια είναι μηδενικοί. Και 23 χιλιάδες εκπαιδευτικοί αλωνίζουν όλη την Ελλάδα, σε καθεστώς ανασφάλειας και καλύπτουν κενά που υπάρχουν εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, ζώντας κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας, καθώς ο μισθός φθάνει οριακά για να νοικιαστεί ένα σπίτι και να μετακινηθούμε. Στην ουσία δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επιδοτούμε την ίδια μας τη θέση».

Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την δήλωσή του.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDiHagsk0rM

DSC 0117DSC 0120DSC 0122


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250