Το Ποτάμι: Αρωγός στην πρωτοβουλία "Κεφαλονιά, Ευρωπαϊκό νησί πολιτισμού"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 10:50

Το Ποτάμι: Αρωγός στην πρωτοβουλία "Κεφαλονιά, Ευρωπαϊκό νησί πολιτισμού"

Η τοπική οργάνωση του κόμματος για το θεσμό "Ευρωπαικό Νησί Πολιτισμού"

Με στόχο τη πολιτιστική σύνδεση των Ευρωπαικών νησιών και τη δημιουργία διαφόρων πολιτιστικών δρώμενων που θα φέρει πιο κοντά τους κατοίκους των νησιών αυτών, ο θεσμός "Ευρωπαικό Νησί Πολιτισμού" θα προωθήσει τις κοινές Ευρωπαικές πολιτιστικές αξίες και θα τοποθετήσει τη Κεφαλονιά στο κέντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Αντιδήμαρχο Κεφ/νιας Ευάγγελο Κεκκάτο.

Στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες γιατί είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο τόπος μας, όχι μόνο για τα οφέλη που θα προκύψουν από τη προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού αλλά κυρίως για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμού μας, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Αποτελούν πηγή αισιοδοξίας σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αβεβαιότητα και ανησυχία.

Το Ποτάμι ανταποκρίθηκε άμεσα, στην πρόσκληση του Αντιδημάρχου για τη στήριξη της πρωτοβουλίας αρχικά, τον Μάιο 2016, με την υποβολή της πρότασης και στη συνέχεια στη σχετική ομάδα εργασίας που έγινε τη περασμένη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, μετά από πρόταση του Ποταμιού Κεφ/νιας, ενστερνίστηκε την ιδέα και σε συνεργασία με το κ.Κεκάτο συνέβαλε στη προώθηση της πρωβουλίας αυτής στη κ.Silvia Costa, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης. Συμετείχε επίσης και στη σχετική ομάδα εργασίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα για την θετική έκβαση της πρωτοβουλίας αυτής. Η Κεφαλονιά το αξίζει!

Η Αντιπρόσωπος του Ποταμιού στη Κεφ/νια και Ιθάκη.
Βίκη Μπούρδου.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250