Οι λυκειακές τάξεις του γυμνασίου Μεσοβουνίων στην Κόρδοβα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 18:17

Οι λυκειακές τάξεις του γυμνασίου Μεσοβουνίων στην Κόρδοβα (εικόνες)

Στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο ‘Reporters without frontiers’ (δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα).


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνάσιου Μεσοβουνίων στην Κόρδοβα στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο ‘Reporters without frontiers’ (δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα).

Από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών στο Σχολικό Συγκρότημα I.E.S.   Angel de Saavedra στην Κόρδοβα (Ισπανία). Από το σχολείο μας μετακινήθηκαν επτά μαθητές Λυκείου και τρεις καθηγητές. Οι Έλληνες μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ισπανίας, Ισλανδίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Τα εργαστήρια (workshops) που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν τα εξής θέματα: πρόσφυγες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ανακύκλωση, καταστροφή περιβάλλοντος και μέτρα για την αντιμετώπισή του, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηθική και διαφθορά στην πολιτική.

Συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού που τους ενημέρωσαν για τις δράσεις τους όσον αφορά στους πρόσφυγες στην Κόρδοβα, επισκέφτηκαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και καθηγητές πανεπιστημίου με τους οποίους συζήτησαν το μέλλον της Ευρωπαϊκής ένωσης. Επισκέφτηκαν το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Loyola University όπου πήραν μέρος σε debate και είδαν από κοντά τηλεοπτικό στούντιο και ραδιοφωνικό σταθμό. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να δουν εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου και να υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικές με την καταστροφή του περιβάλλοντος στους εκπροσώπους του. Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο της Κόρδοβα Julio Anguita κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές εξάσκησαν για μια ακόμη φορά τις ικανότητές τους στη δημοσιογραφία.

Η επίσκεψη στη Σεβίλλη ήταν μία μοναδική εμπειρία αφού περιλάμβανε περιήγηση στον Καθεδρικό Ναό, στα ανάκτορα και τους κήπους Reales Alcazares και την Plaza de Espana.

Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τους Ισπανούς συμμαθητές τους καθώς μέρος του project αποτελεί η μελέτη της ζωής στις οικογένειες και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την προετοιμασία της επόμενης ομάδας μαθητών για τη συνάντηση στο Ρέικιαβικ, Ισλανδία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς για την έμπρακτη βοήθειά του στη μετακίνησή μας στην Αθήνα.

Από τη συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Σαμοϊλη.

 kordova5

Καθηγήτριες και μαθητές (Ισπανοί -Έλληνες ) στη Σεβίλλη

 kordova4

Στη Σεβίλλη

kordova3

Από την επίσκεψη στο Cosmos (εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου)

kordova2

Έλληνες, Ισλανδοί, Γερμανοί, Ισπανοί , Γάλλοι στη Σεβίλλη

kordova1

Η ομάδα των καθηγητών στη Σεβίλλη




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250