Ο Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας Γεράσιμος Πυλαρινός σε μία συνέντευξη ψυχής στον Inkefalonia 89,2: «Το ατύχημα με έκανε πιο δυνατό»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 14:46

Ο  Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας Γεράσιμος Πυλαρινός σε μία συνέντευξη ψυχής στον Inkefalonia 89,2: «Το ατύχημα με έκανε πιο δυνατό»

Συνέντευξη ψυχής, γεμάτη από έντονα συναισθήματα και δυνατές κουβέντες, έδωσε σήμερα στον Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης ξιφομάχος Γεράσιμος Πυλαρινός.

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός είναι ένας άνθρωπος με τεράστια ψυχική δύναμη, δραστήριος, αισιόδοξος, με θετική αύρα. Ψηλός, γεροδεμένος, επιβλητικός!

Είδε την ζωή και απο την καλή, αλλά και απο την ανάποδη, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Ποτέ και τίποτε δεν τον πήρε απο κάτω. Και ως εκ τούτου πέτυχε πολλά... 

Ο συντοπίτης μας ξιφομάχος, αναφέρθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες , στις εμπειρίες και τις διακρίσεις που αποκόμισε από την συμμετοχή του στο Πεκίνο το 2008, το Λονδίνο 2012 και το Ρίο το 2016, αλλά και την εμπειρία που του έχει διδάξει η ίδια η ζωή με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη πριν 17 χρόνια, όταν ήταν μόλις 20 χρονών και του άλλαξε όλη του την ζωή.

Από εκείνο το τροχαίο, ο Γεράσιμος Πυλαρινός, πέρασε μήνες στην εντατική, έχασε το ένα του χέρι, όμως όταν στάθηκε και πάλι στα πόδια του, διαπίστωσε πως εσωτερικά μέσα του έχει αποκτήσει μία τεράστια ψυχική δύναμη. Μια τεράστια δίψα για ζωή... και μία μεταδοτικότητα ότι τίποτα δεν μπορεί να σε βάλει κάτω...
«Κουβαλάω παντού μέσα μου την Κεφαλονιά»

Αγαπάει παράφορα την Κεφαλονιά και την κουβαλάει πάντα μέσα του... Σε όλους του αγώνες, όπου και αν αγωνίζεται ανά τον κόσμο...: «Σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχω κουβαλάω την Ελλάδα και την Κεφαλονιά μέσα μου».

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός, αναφέρθηκε στο τροχαίο ατύχημα που του άλλαξε την ζωή, αλλά ταυτόχρονα και στην ψυχική δύναμη που βγήκε από μέσα του και τον βοήθησε να μην τον πάρει από κάτω και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την ξιφασκία.

«Το ατύχημα μου έμαθε ότι για να πετύχω θα πρέπει να παλέψω. Με έκανε πιο δυνατό»

«Δεν είχα καν διανοηθεί ότι μπορεί να πάθω κάποιο ατύχημα. Με το που έπαθα το τροχαίο ατύχημα συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η ζωή μου και θα πρέπει να παλέψω. Μου άλλαξε όλη την φιλοσοφία μου για την ζωή. Έψαχνα να βρω ένα νόημα στην ζωή μου. Το ατύχημα ανακάλυψα ότι μου είχε προσφέρει μία μεγάλη δύναμη και μια μεταδοτικότητα. Να μεταφέρω στους ανθρώπους ότι τίποτα δεν μπορεί να σε βάλει κάτω.

Η συμμετοχή στο Survivor 2 με την μπλούζα της Κεφαλονιάς

«Το 2004 κατέβηκα στο Survivor Νο 2 με την μπλούζα της Κεφαλονιάς. Κατέβηκα σε ένα τόσο σκληρό ριάλιτι με ένα χέρι» λέει χαρακτηριστικά: «Και μετά ξεκίνησε ο αθλητισμός. Παρακολούθησα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και εν συνεχεία βρήκα το άθλημά μου στην ξιφασκία. Βάζω στόχους και προσπαθώ να τους πετύχω».

«Η πίστη μας που έχουμε στον ευατό μας και στον Θεό, μας βοηθάει»

Η πίστη μας που έχουμε μας βοηθάει. Και στον εαυτό μας και στον Θεό. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Δυο ώρες πριν πάθω το τροχαίο ατύχημα γύρισα προς την κοπέλα μου και είπα “έχω τα δύο μου τα χέρια, δεν φοβάμαι τον Θεό”. Ήταν μία μεγάλη βλαστήμια. Ήταν ένα μεγάλο ταρακούνημα για μένα και κατάλαβα ότι πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό».

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός μίλησε για την στήριξη που έχει από τα «Ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς» σε αυτή την προσπάθειά του, ενώ σχολίασε και την απουσία της Πολιτείας, στην συνολική του πορεία από το τροχαίο ατύχημα μέχρι σήμερα.

Ο δρόμος φυσικά δεν ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα, πέρασε δύσκολες μέρες, όμως βρήκε ανθρώπους που τον στήριξαν στα δύσκολα και εξακολουθούν να τον στηρίζουν.

Ο Γεράσιμος Πυλαρινός, μίλησε επίσης και για την προσωπική ζωή του και τον 4χρονο γιό του που αποτελεί γι’ αυτόν την σημαντικότερη σελίδα στην ζωή του.

Με οδηγό την πίστη του, την δύναμή του, την θετική αύρα του, πορεύεται και είναι σίγουρο, πως παρά τα όσα έχει πετύχει, τα καλύτερα τα έχει μπροστά του...

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη ψυχής στον Inkefalonia 89,2

https://www.youtube.com/watch?v=YaE8L36FG3E

15554872 10211876516372414 234736743 n


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250