ΕΛΜΕ-ΚΙ: Τέρμα το τέλμα στις σχολικές υποδομές της σεισμόπληκτης Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 09:48

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Τέρμα το τέλμα  στις σχολικές υποδομές της σεισμόπληκτης Παλικής


Στο πλαίσιο της σύσκεψης για τους σεισμόπληκτους που υπάρχει σήμερα Κυριακή 27/11 από την Επιτροπή Φορέων στο Ληξούρι (ώρα 7 μμ, μουσείο), το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έκρινε σκόπιμο να επικαιροποιήσει τις θέσεις του για τα σχολεία της Παλικής. Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό πλαίσιο για τους σεισμόπληκτους, για όλο το Νομό, ήδη το θέσαμε επικαιροποιημένο και έχει υπερψηφιστεί από τη ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ τη φετινή σχολική χρονιά.

Διεκδικούμε:

-     Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων με 100% κρατικές δαπάνες και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους.

Ειδικότερα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Παλική:

-     Να δρομολογηθεί άμεσα νέο ΓΕΛ, να κατεδαφιστεί το παλιό ετοιμόρροπο μηχανουργείο και να γίνει το νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ. Το νέο ΓΕΛ και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ είναι οι προτεραιότητες σε νέα κτίρια στο Ληξούρι.

-     Να ξεκινήσουν οι εργασίες στη νέα πτέρυγα για το Γυμνάσιο Ληξουρίου και για το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης. Είναι σκάνδαλο να υπάρχει παροπλισμένη η χρηματοδότηση για το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης. Το σχολείο έχει μεταφερθεί, μετά το σεισμό, από το φυσικό του χώρο και συνεχίζει να είναι φιλοξενούμενο σε απαράδεκτες συνθήκες στο Σχοινιά.

-     Να τελειώνουμε με το τέλμα στο να ξεκινήσουν οι επισκευές, ώστε να προχωρήσουν τα έργα στο παλιό συγκρότημα Γυμνασίου και ΓΕΛ Ληξουρίου και στην Αγία Θέκλη. Με επείγοντες ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να παρασχεθούν όλα το πιστοποιητικά καταλληλότητας και νομιμοποίησης των σχολείων.

-     Επιβεβαιώνουμε τη θέση μας να γίνει χρήση του παλιού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου και ειδικότερα του χώρου της νέας πτέρυγας αποκλειστικά για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Γυμνασίου. Η παλιά πτέρυγα να κατεδαφιστεί και η όποια νέα κατασκευή εκεί να υποστηρίζει εκπαιδευτικές / πολιτιστικές δραστηριότητες (πχ βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ).

-     Στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας η πολιτεία οφείλει ΟΛΑ τα σχολεία να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003), που πρέπει να επικαιροποιηθούν, βάσει των δεδομένων του τελευταίου σεισμού (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις κλπ).

-     Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι ανοικτό στην οικοδόμηση νέου σχολικού συγκροτήματος στο κτήμα Τυπάλδου (για την χωροθέτηση των 11 στρεμμάτων του οποίου έχει δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή) ή αλλού, μέσα στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που αναφέραμε και με κριτήριο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων.

Καλούμε γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη. Να οργανώσουμε ξανά τον αγώνα.

Αργοστόλι 27/11/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250