Οι Πρόννοι εκπέμπουν… SOS!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 20:49

Οι Πρόννοι εκπέμπουν… SOS!

 Hπεριοχή του Πόρου για διάστημα πάνω από έξι μήνες παραμένει χωρίς γιατρό. Οι όποιες προσπάθειες των φορέων και των κατοίκων για λύση του προβλήματος απέδωσαν ελάχιστα με κάποιες περιστασιακές επισκέψεις γιατρών και για λίγες ώρες από το Κ.Υ.Σάμης.


Πρόσφατα έγινε πλήρωση του Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής με αγροτικό γιατρό και κει που πιστέψαμε ότι το πρόβλημα , ενόψει μάλιστα καλοκαιριού, θα

αντιμετωπιζόταν, προέκυψε απόσπαση του γιατρού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, παρά την αρνητική γνώμη του Δ/ντη του αρμόδιου Κ.Υ και τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας ΥΠΕ για κανονική λειτουργία του ιατρείου.

   Αποδυναμώνεται έτσι πλήρως η πρωτοβάθμια περίθαλψη σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού, που αριθμεί πάνω από 2500 μόνιμους κατοίκους και πολλές χιλιάδες επισκεπτών και τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου ότι από το λιμάνι του Πόρου διακινείται το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών από και προς το νησί.

   Η στελέχωση των νοσοκομείων με αποσπάσεις αγροτικών γιατρών είναι μια παλιά τακτική που αν και φαίνεται να λύνει προβλήματα ,στην ουσία αφήνει μεγάλα και

επικίνδυνα κενά για τη ζωή και ασφάλεια των κατοίκων, που ειδικά για την περιοχή μας, το Π.Ι αποτελεί το μοναδικό φορέα παροχής περίθαλψης και εξυπηρετεί τις ανάγκες εννέα (9) γειτονικών χωριών. Σημειωτέον δε ότι η περιοχή έχει δύο αγροτικά ιατρεία τα τελευταία όμως χρόνια μόνο το ένα και αυτό μετά βίας καλύπτεται.

   Οι προτάσεις που κατά πληροφορίες απεργάζονται οι υπεύθυνοι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της συνεχούς παρουσίας του γιατρού στον τόπο μας και στην ουσία η περιοχή παραμένει χωρίς γιατρό.

   Διεκδικούμε πλέον τα αυτονόητα και τίποτα παραπάνω από αυτά που δικαιούμαστε: ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Ι TZANNATΩΝ.

   Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λύση δεν είναι η μετάθεση του προβλήματος, αλλά η σωστή λειτουργία όλων των δομών ώστε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια ΟΛΟΙ.

ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ     Αντιδήμαρχος Δήμου Κεφ/νιας

ΠΕΤΡΑΤΟΣ         ΓΙΑΝΝΗΣ          Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πόρου

ΦΟΥΡΝΙΩΤΗΣ     ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ     Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Πάστρας

ΤΟΤΟΛΟΣ           ΜΙΧΑΛΗΣ         Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Αγ.Ειρήνης

ΜΕΤΑΞΑΣ           ΓΙΩΡΓΟΣ           Σωματείο Ενοικιαζομένων δωματίων- διαμερισμάτων       Πόρου                              


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250