ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην πώληση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς ; Πως να ψηφίσετε

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 09:15

ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην πώληση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς ; Πως να ψηφίσετε

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τη θέση των πολιτών γύρω από την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο,  14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων αυτά της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας και της Ζακύνθου θα παραχωρηθούν στην κοινοπραξία Fraport– Slentelγερμανικών αλλά και ελληνικών συμφερόντων.

Η διάρκεια της παραχώρησης είναι για 40+10 χρόνια με το εφάπαξ τίμημα να είναι 1.2 δις ευρώ, ενώ προβλέπεται ετήσιο μίσθωμα 22.9 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ετάχθη από την αρχή κατά της προωθούμενης παραχώρησης και το Περιφερειακό Συμνούλιο αποφάσισε τη διενέργεια ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος ώστε να καταγραφεί η γνώμη των πολιτών.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ενεργοποιήθηκε χθες και θα διαρκέσει έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του e-δημοψηφίσματος είναι το ακόλουθο:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοση τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χωρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. »

Ο πολίτης αφού επιλέξει την ψήφο του, πρέπει να συμπληρώσει βασικά του στοιχεία (Επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, και έτος γέννησης)

Μπορείτε να ψηφίσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

e poll


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250