Συνέντευξη Αφροδίτης Θεοπεφτάτου: "Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 11:23

Συνέντευξη Αφροδίτης Θεοπεφτάτου: "Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία"

Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η βουλευτής Κεφαλονιάς και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μας υποδέχθηκε στο σπίτι της και μας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή Οπερατέρ: Γιάννης Παπαδάτος  

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη με την βουλευτή Κεφαλονιάς παρακάτω

https://www.youtube.com/watch?v=zCHUyMbTzmk

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ

Το κοινοβουλευτικό έργο

Το έργο μου ως βουλευτής ήταν πολυεπίπεδο, λόγω της ειδικότητάς μου ως πολιτικός μηχανικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μου είχε αναθέσει επτά εισηγήσεις, πράγμα σπάνιο για βουλευτή της περιφέρειας. Είχα πάρα πολύ δραστηριότητα, ωστόσο η βουλή δυστυχώς δεν κάνει δεκτές τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Έγιναν πάντως δεκτές αρκετές παρεμβάσεις μου».

Τα προβλήματα ως βουλευτής της αντιπολίτευσης

Με την δημοτική Αρχή είναι δύσκολη η κατάσταση  ως προς την συνεργασία μας  και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Με την περιφέρεια τώρα πάρα πολύ καλή η συνεργασία μας, αλλά και με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ήταν επίσης καλή».

Αντιμετώπισα προβλήματα ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Προτείνει κάτι η αντιπολίτευση και επειδή το είπε η αντιπολίτευση, αυτό δεν γίνεται δεκτό. Αυτό για μένα είναι έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτό που υπάρχει κεντρικά, υπάρχει σε αναλογία και τοπικά».

Οι πυλώνες της ανάπτυξης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή. Από τη μία έχουμε τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είδαμε τώρα πέντε χρόνια που οδήγησαν την κατάσταση. Ουσιαστικά κατήργησαν την μεσαία τάξη και οδήγησε σε φτωχοποίηση τους πολίτες . Από το 2010 λέγαμε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, έχει αντίθετα αποτελέσματα και δεν μειώνει το χρέος . Και δεν είδαμε να έρχεται η αναμενόμενη ανάπτυξη. Όταν έχεις 7.000 αυτοκτονίες τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2010 είχε καταθέσει πρόγραμμα ανάπτυξης με πάρα πολύ συγκεκριμένα βήματα.

Ο πρώτος πυλώνας για την ανάπτυξη, είναι η αντιμετώπιση των αδυνάτων κοινωνικών στρωμάτων.

Το «φαινόμενο» Τσίπρα και η αποδοχή από τους ευρωπαίους

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία που η χώρα μας έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης, η αριστερά ήρθε μετά από 70 χρόνια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει καταθέσει συγκριμένη πρόταση για το πώς θα βγούμε από την κρίση και πως θα βαδίσουμε με αξιοπρέπεια. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος παρακολουθεί αυτό το φαινόμενο. Μια αριστερή δύναμη του 4% έχει εκτιναχθεί γιατί έχει καταθέσει με ειλικρίνεια το πρόγραμμά της και δυστυχώς έχουμε επαληθευθεί για την πορεία της Ελλάδας.

Το 2012 υπήρχε μεγάλος τρόμος  στην Ευρώπη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Τσίπρα. Τώρα όμως τον δέχονται και θέλουν να ακούσουν τις απόψεις του, τις οποίες αποδέχονται!  Δεν είμαστε μόνοι μας…

Για το Κοινοβουλευτικό  έργο σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Κοινοβουλευτικό μου έργο σίγουρα θα αναδειχθεί περισσότερο.  Στα 2,5 χρόνια, όντας βουλευτής της αντιπολίτευσης, όλη αυτή η δουλειά δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα εξαιτίας της κυβέρνησης που δεν αποδεχόταν τίποτα. Ήταν δυσανάλογη η κούραση με τα αποτελέσματα.

Για το αν πρέπει ο βουλευτής Κεφαλονιάς να ζει στην Αθήνα

Εγώ προέρχομαι από αυτή την Κοινωνία, δούλευα εδώ για 30 χρόνια. Ο βουλευτής πρέπει να είναι καθημερινά κοντά στην κοινωνία και να κρίνεται από αυτήν. Σαν βουλευτής λείπεις γιατί πρέπει να είσαι και στην Αθήνα, ωστόσο διαφωνώ με την διαδικασία της ανάθεσης, δηλαδή σε βγάζω βουλευτή και σου αναθέτω να μου λύσεις όλα τα προβλήματα. Πρέπει ο βουλευτής να είναι κοντά στους πολίτες και όχι να ζει αποκομμένος στην Αθήνα .

DSC 0528

Διαφορές των εκλογών 2012 με το σήμερα... 

Πλέον υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 2012. Ο κόσμος τότε ήταν θυμωμένος, αλλά βουβός. Τώρα διακωμωδεί την κατάσταση. Πλεον ο κόσμος έχει φλομώσει στο ψέμα και δεν τους πιστεύει. Ό,τι έχει πει ο Σαμαράς, ότι δεν θα κόψει παροχές και δεν θα κάνει μειώσεις, έκανε ακριβώς τα αντίθετα».

Η πολιτική για τα νησιά μας

Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να σταματήσει γιατί έχει επιφέρει στα νησιά μας τα περισσότερα προβλήματα. Τα προβλήματα μας αυξήθηκαν με τους σεισμούς. Πλέον και με την μείωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά…

Οι κάτοικοι των νησιών μας αντιμετώπισαν πάρα πολύ ώριμα την κατάσταση των σεισμών. Παρότι παρέλασαν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο πρωθυπουργός, τα αποτελέσματα ένα χρόνο μετά είναι δυσανάλογα με την κινητικότητα των πρώτων ημερών.

Από τα 2.500 κτήρια που πρόκειται να επισκευαστούν έχουν δοθεί μόλις 400 άδειες επισκευής και το επαρχιακό οδικό δίκτυο συνεχίζει να έχει πολλά προβλήματα  εξαιτίας των σεισμών. Ελπίζω να μην περάσει και δεύτερο καλοκαίρι που δεν θα δουλέψει η Ερισος λόγω του Χάρακα, ενώ στα σχολεία δεν έχει μπει ούτε μία πρόκα. Δεν έχει γίνει τίποτε για το εσωτερικό δίκτυο στα χωριά μας που κρέμονται τα βράχια πάνω από τα κεφάλια τους. Είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μου αυτό τα ζητήματα.

Γιατί να επιλέξει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ...

Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη καμπή. Η θα πεις μου αρέσει αυτή η πολιτική της λιτότητας και να κάνεις τα στραβά μάτια ή να επιλέξουν την λύση του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον καλούσα αν έχει απόψεις να τις καταθέσει … Χρειάζεται να προχωρήσουμε μαζί…

Η τιμιότητα και ηθική της αριστεράς πρέπει να μπει μπροστά. Δεν αντέχουμε άλλες κοροϊδίες. Έχω εμπιστοσύνη στον Κεφαλονίτικο λαό, είναι ώριμος και δημοκρατικός. Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις τις οποίες σέβομαι απόλυτα, να υποστηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μία άλλη διαδρομή σε αυτή την πατρίδα που είναι τόσο ευλογημένη και τόσο πλούσια.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250