Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου : Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 11:29

Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου : Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς

Σε συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης της ΕΛΜΕΚΙ (10/3/14), για τα αιτήματα που τίθενται σε σχέση με τα σχολεία, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις εξετάσεις της Α΄Λυκείου, και κατόπιν των τελευταίων δηλώσεων του Περιφερειάρχη ΠΙΝ κ. Σπ. Σπύρου για το ζήτημα αυτό,  το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου αποφάσισε να δημοσιεύσει ξανά το έγγραφο αρ. 6/25-2-14, με τις θέσεις του συλλόγου μας στο παραπάνω ζήτημα. Επιπλέον, διευκρινίζουμε εμφατικά ότι ο Σύλλογός μας δεν δέχεται επιμήκυνση του σχολικού έτους, για την κάλυψη του χαμένου διδακτικού χρόνου.  Στην ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕΚΙ συμμετείχε η Αντιπρόεδρος κα Φιλένη Λασκαράτου, καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου μας.

Από το ΔΣ του Συλλόγου (12/3/2014)

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυ-κείου Αργοστολίου προσυπογράφει την από 22/2/2014 απόφαση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου, με την οποία διαμορφώνονται αιτήματα για την υποστήριξη των μαθητών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα:
Να γίνει ειδική ρύθμιση για τις εξετάσεις ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ό-λου του Νομού να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (πχ ποσόστωση). Να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο Νομό με τράπεζα θεμάτων. Να παρθούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Τα σχολικά συγκροτήματα να ελεγχθούν ουσιαστικά και σύμφωνα με τις προ-τάσεις του ΤΕΕ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ( στατική επάρκεια –εξόδους διαφυγής-πυρασφάλεια ) και όχι μόνο οπτικός έλεγχος. Να υλοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και τα υπόλοιπα τέσσερα σε άλλες περιοχές του νομού. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία (πχ βραχοπαγίδες κτλ)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου έχει ήδη ζητήσει, με έγγραφό του από 16/2/14, να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, ώστε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το σεισμό να μην επηρεάσει δυσμενώς την πιθα-νότητα επιτυχίας τους στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, με έγγραφο από 1/2/2014 ο Σύλλογος έχει αναφερθεί στην πιθανή αδυναμία των μαθητών μας να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες ή άλλες δραστηριότητες, που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν πρόσθετη μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διονύσιος Γ. Γαρμπής Ελισάβετ Μηλάτου




00 inkefalonia general ad 300X250