O υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης στον COSMOS 96,5: “Συμμετέχουμε στις εκλογές για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 12:33

O υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης στον COSMOS 96,5: “Συμμετέχουμε στις εκλογές για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Ιατρικής-Γαστρεντερολόγος,  αντιδήμαρχος Ρίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης .

Ο κ Κατσακούλης, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, στοιχειοθέτησε τα της υποψηφιότητας του ως ευρωβουλευτής μέσω των διαδικασιών του ΚΚΕ κάνοντας αναφορά  στην ιατρική του πορεία στο Νοσοκομείο του Ρίου ,στην πολυετή συνδικαλιστική του δράση και την ευδόκιμη θητεία του στον  Β’  και Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Στην συνέχεια ανέλυσε την αντίθετη πάγια θέση του ΚΚΕ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στοχοθεσία του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημειώνοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι όπως έχει εξελιχθεί, δεν είναι η Ευρώπη που μας είχαν παρουσιάσει ότι θα φέρει ευημερία , κοινωνική δικαιοσύνη κλπ. Σήμερα βλέπουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αντιληφθεί τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ότι είναι μία ομάδα κεφαλαιοκρατών και μάλιστα ισχυρών κρατών, οι οποίοι διαφεντεύουν όλη την Ευρώπη και ικανοποιούν τα συμφέροντα της ομάδας των πλουσίων, κοινώς του κεφαλαίου. Με αυτή την έννοια δεν είναι η Ευρώπη των λαών όπως μας λένε, αλλά η Ευρώπη κάποιων πλουσίων κρατών-κεφαλαιοκρατών. Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρα από το ότι δεν υλοποίησε τίποτα και τώρα πλέον σπρώχνει εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης στην φτωχοποίηση, γιατί αυτά που συμβαίνουν εδώ  συμβαίνουν και πανευρωπαϊκά και αυτό έδειξαν οι κινητοποιήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά τόσο των εργαζομένων στην Γαλλία, την Ισπανία , την Γερμανία, αλλά και των αγροτών, οι οποίοι σιγά σιγά με την ΚΑΠ που ψηφίστηκε τώρα, σπρώχνουν την μικρή και μεσαία αγροτιά στην εξαφάνιση.

 Αυτό όμως δεν λέει ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε, γιατί εμείς είμαστε το αυτί και το μάτι του Ελληνικού λαού και υποστηρίζουμε τα συμφέροντα όχι μόνο του Ελληνικού λαού, αλλά και των Ευρωπαίων και μία στήριξη του ΚΚΕ προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι σημαντική ».

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του ως εν δυνάμει ευρωβουλευτή, ανέφερε ότι την ατζέντα όπως σε όλα τα κοινοβούλια την βάζει η επικρατούσα άποψη και το ΚΚΕ στοχεύει να φέρνει στην επιφάνεια θέματα από όλη την γκάμα που ενδιαφέρει την Ελληνική κοινωνία (υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις, μείωση συντάξεων, εθνικά θέματα, θέματα εξωτερικής πολιτικής- πόλεμος στην Ουκρανία, και Παλαιστίνη)  

Ο κ . Κατσακούλης έκανε αναφορά στο γίγνεσθαι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποφασίζει για τις εθνικές κυβερνήσεις κατά 80% και την υποχρέωση των εθνικών κυβερνήσεων να τηρήσουν τα όσα αποφασίζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αντίθεση του ΚΚΕ στην τήρηση αυτών των κανόνων. Συναπτά με το προηγούμενο, αναφέρθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες και τα κόμματα όλων των αποχρώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι τα οικονομικά λόμπι αποτελούν συστατικό της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση της πολιτικής που ασκείται. Οι μόνοι βουλευτές που δεν ψήφισαν αυτό τον νόμο, ήταν οι 2 ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και όπως είπε όλα αυτά το ΚΚΕ θα τα αντιπαλέψει στο μέτρο του δυνατού και με την δυνατότητα που θα του δώσει ο Ελληνικός λαός.

Για τον πόλεμο στη Ουκρανία, το Παλαιστινιακό και την στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ότι όλα αυτά το ΚΚΕ τα εντάσσει σε έναν μεγάλο κύκλο που φέρει την ονομασία ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις , ήτοι ξαναμοίρασμα του κόσμου, των αγορών, των φυσικών πόρων. Για ότι γίνεται ο κοινός παρανομαστής είναι αυτό σημείωσε και το ανέλυσε επαρκώς, δηλώνοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στους υφιστάμενους πολέμους και στο παιχνίδι που παίζεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τους φυσικούς πόρους.

Για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη , δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θέλησε να εκμεταλλευτεί την περίπτωση του για να προσελκύσει ψήφους.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι μια στροφή προς τον λαϊκισμό και τον ευρωσκεπτικισμό. Ακραίες «φωνές» κάνουν όλο και πιο έντονο θόρυβο και για την άνοδο της ακροδεξιάς ο κ. Κατσακούλης σημείωσε: «Η ακροδεξιά ενισχύεται από την ίδια την κατάσταση. Την κοινωνική και την πολιτική και η ακροδεξιά δεν πολεμιέται με νομοσχέδια. Πολεμιέται με το να αφαιρέσουμε το κοινωνικό της υπόβαθρο που εκεί βρίσκει έδαφος, στην εξαθλίωση και την φτώχεια  και ιδεολογικά να την πολεμήσουμε όπως την πολεμούσαμε όλα τα χρόνια σε αντιπαράθεση μεταξύ της δημοκρατίας και του φασισμού».

Για την συμμετοχή υποψηφίων με αναγνωρισιμότητα μέσω ΜΜΕ ανέφερε ότι γίνεται στράτευση  από το κάθε κόμμα για να προσελκύσει ψήφους από τι ευρύ κοινό, ενώ το ΚΚΕ έχει 42 υποψήφιους της καθημερινότητας και  της πάλης, και εν γένει μία γκάμα που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία.

Τέλος για την τροφοδότηση της κοινωνίας με επιχειρήματα που ενισχύουν τα κόμματα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σημείωσε ότι  ναι μεν τέμνονται οι κύκλοι των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές , γιατί είναι εθνικό θέμα, όμως τα κόμματα επιχειρούν για την αύξηση των ποσοστών τους, χωρίς να αναφέρονται σε θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Κλείνοντας, αφού επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά στον τομέα της υγείας, και στο οδικό δίκτυο, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ για να ακουστεί η φωνή και τα δίκια του Ελληνικού λαού στην Ευρωβουλή.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Επιμέλεια κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.  




00 inkefalonia general ad 300X250