“Η πλειοψηφία πρέπει να πάει προς τ' αριστερά...” – H υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Αλίκη Κατσαρού στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 11:16

“Η πλειοψηφία πρέπει να πάει προς τ' αριστερά...” – H υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Αλίκη Κατσαρού στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε η Αλίκη Κατσαρού από την Κέρκυρα, Αρχειονόμος & Βιβλιοθηκονόμος – ελεύθερη επαγγελματίας, υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Η κ. Κατσαρού, εν πρώτοις αναφέρθηκε στο βιογραφικό της .Η Αλίκη Κατσαρού γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε στην Ελλάδα Βιβλιοθηκονομία και στην Αγγλία Πολιτισμική Κληρονομιά. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό Καταφύγιο, στο διαδικτυακό περιοδικό Fractal, κείμενα και χρονογραφήματα στον τοπικό Τύπο της Κέρκυρας και στο προσωπικό της blog. Το 2012 κυκλοφόρησε το εικονογραφημένο βιβλίο της "Μικρή Ιστορία της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας" για παιδιά και μεγάλους από τις εκδόσεις Λοράνδου. Το "Φλάσμπακ" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Η απόφαση της να εμπλακεί με την πολιτική όπως ανέφερε, έχει σχέση με την αγάπη της στην δημόσια έκφραση και σ αυτό συνέτεινε και η περίοδος της Ελληνικής κρίσης . Με εφαλτήριο την εποχή των «Αγανακτισμένων» μπήκε στην διαδικασία της δημόσιας έκφρασης. Ανήκοντας στον χώρο της Νέας Αριστεράς από την αρχή της αποχώρησης της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ : «Την Τετάρτη 24 Απριλίου ένιωσα πάρα πολύ υπερήφανη και αισιόδοξη με είδα την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου, που συμμετέχουν εκλεκτοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα , επιστήμονες, εργαζόμενοι , άνθρωποι της κοινωνίας, του ρεαλισμού, του κόπου και της αλήθειας αυτού που ζούμε. Ανάμεσα τους είμαι κι εγώ και νιώθω πάρα πολύ υπερήφανη. Είπα το ναι μέσα σε ζυμώσεις , ως συντονιστικό όργανο στην Κέρκυρα συζητούσαμε ποιος μπορεί να είναι ο υποψήφιος , μου έκαναν την πρόταση, την μετέφεραν στην Αθήνα και ήρθε μετά επισήμως η πρόταση που ήταν πάρα πολύ τιμητική για μένα. Κι αν μπορώ με την δραστηριότητα μου, την προσωπικότητα μου, με αυτό που είμαι, να συμβάλλω στο να δώσω λίγο παραπάνω σ αυτό τον χώρο που αξίζει να πάρει πολύ παραπάνω, γιατί για μένα είναι η υπεύθυνη σύγχρονη αριστερά σήμερα, αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

 

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της εάν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» να εκλέξει όσο περισσότερους γίνεται  ευρωβουλευτές και διαβαθμίζοντας τις ανάγκες των Ελλήνων, ανέφερε την ακρίβεια, την φορολόγηση του πλούτου, τις πολεμικές συρράξεις που είναι σε εξέλιξη και την πάλη για την ειρήνη, την μείωση των δαπανών στην Ελλάδα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, την δημόσια αναβαθμισμένη ποιοτική παιδεία και έρευνα, την διατήρηση της δημοκρατικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ευρώπης, την δημόσια υγεία που σήμερα απειλείται στην Ελλάδα με την διάβρωση του ΕΣΥ. Ανέλυσε και σταχυολόγησε διεξοδικά τον κάθε τομέα, καταλήγοντας: « Ανάπτυξη δεν είναι μόνο η οικονομική, ανάπτυξη είναι η παιδεία, η κοινωνία και έχει πάρα πολλούς παράγοντες, να μην το ξεχνάμε αυτό και στρεφόμαστε μόνο στους αριθμούς»

Για την άνοδο της άκρα δεξιάς στην Ευρώπη εν γένει, σημείωσε ότι το διακύβευμα σ αυτές τις Ευρωεκλογές είναι η πλειοψηφία να πάει προς τα αριστερά και προς τον προοδευτικό χώρο και όχι προς τα δεξιά , γιατί είναι πάρα πολύ ορατός ο κίνδυνος όπως και στην χώρα μας η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων. Τόνισε δε, ότι ενδεχομένως η φτώχεια να έχει συμβάλλει στην αύξηση του φαινομένου, χωρίς να παραβλέψει και τις διαχρονικές ευθύνες της αριστεράς που με την μη ορθή στάση της συνέβαλε. Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» επιχειρεί να πετύχει όπως τόνισε ότι δεν πέτυχαν οι άλλοι στο παρελθόν με την νέα σύγχρονη προσέγγιση της στα πράγματα με τον προγραμματικό της λόγο και με συγκεκριμένο σχέδιο.

Η κ Κατσαρού τάχθηκε επί προσωπικού εναντίον της όποιας στήριξης από την Ελλάδα σε χώρα  που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ότι όποιος ευρωβουλευτής και αν εκλεγεί από την «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» θα είναι μεγάλο όφελος και για το Ιόνιο και όλη την Ελλάδα και όσον αφορά την πεποίθηση που επικρατεί ότι οι ευρωεκλογές έχουν εξελιχθεί σε εκλογές τύπου βουλευτικών για την επικράτηση των κομμάτων, απάντησε: « Ουσιαστικά πρέπει να είναι ευρωεκλογές , γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο παίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην ζωή μας. Πολλοί κανονισμοί έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως είναι σημαντικό εκεί να έχουμε γνώμη και άποψη και να έχουμε στείλει τους ανθρώπους οι οποίοι μας αντιπροσωπεύουν και θα πουν αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε. Είναι πάρα πολύ ουσιαστικές εκλογές και κακώς δεν έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Ζητώ από όλους να ψηφίσουν και να δώσουν την ψήφο τους στους ανθρώπους που μπορούν να εκπροσωπήσουν τα θέλω τους και αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Σίγουρα θα αποτελέσουν οι Ευρωεκλογές μία μέτρηση των κομμάτων από την στιγμή που είναι πολιτικό το πεδίο και οι ιδεολογικοί και πολιτικοί χώροι θα αναμετρηθούν».

Κλείνοντας η κ Κατσαρού κάλεσε και πάλι τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες 9 Ιουνίου έχει την δυνατότητα να κρίνει και να αξιολογήσει πρόσωπα, θέσεις, κόμματα και να επιλέξει τι τον εκπροσωπεί. Από την θέση δε της νέας Αριστεράς ζήτησε να μην τους βλέπει ο κόσμος ως ένα ακόμα κόμμα , αλλά ως ένα άλλο κόμμα με μέλη που είναι μέσα στη ζωή που δεν αιθεροβατούν και έχουν συναίσθηση του καθήκοντος τους.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250