Δήμος Αργοστολίου: 17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 17:05

Δήμος Αργοστολίου: 17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχεια

Η Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας τιμάται την 17η του Οκτώβρη σε όλο τον κόσμο. Μία πρωτοβουλία του καθολικού ιερωμένου Γιόζεφ Βρεσίνσκι, ο οποίος το 1957 ίδρυσε τη Διεθνή Οργάνωση «Όλοι μαζί με Αξιοπρέπεια»-«Τέταρτος Κόσμος» με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της ακραίας φτώχειας σε όλο τον κόσμο. Η δράση του συνοψίζεται στα εξής λόγια: «Οπουδήποτε άνδρες και γυναίκες είναι καταδικασμένοι να ζουν στην απόλυτη φτώχεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται. Είναι ιερό καθήκον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα δικαιώματα θα γίνουν σεβαστά».

Τα Κέντρα Κοινότητας, ως δομές συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν την λειτουργία τους στους Δήμους σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός συστήματος κοινωνικής προστασίας που παρέχει ολιστική υποστήριξη μέσα από την παροχή ενός πλέγματος υπηρεσιών, όπως επιδοματικές παροχές (πχ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης κα.) και τη διασύνδεση των ωφελούμενων με την ΔΥΠΑ για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Συγχρόνως, τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και διοργανώνουν εκδηλώσεις στην τοπική κοινωνία με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αργοστολίου λειτουργεί συμπληρωματικά και υποστηρικτικά της Κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου από τον Ιανουάριο 2018, στην οδό Σουηδίας 11 (πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας). Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας από Δευτέρα έως Πέμπτη 07:00 με 16:00. Την Παρασκευή πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις και διοικητικές εργασίες.

Τηλ.: 26710 22395

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook & Instagram:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ

 

Στόχος μας η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Στηρίζουμε τον πολίτη, δυναμώνουμε την κοινωνία.

Ο Αντιδήμαρχος

Γ. ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250