Σήμερα στις 12.00 : Απεργία και Συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 09:01

Σήμερα στις 12.00 : Απεργία και Συγκέντρωση στην Πλατεία Αργοστολίου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συλλογικότητες και φορείς που συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 8/3 για την ανείπωτη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Ληξούρι, 07/03/2023

Το σωματείο εργαζομένων στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς “ Η ΕΝΟΤΗΤΑ” εκφράζοντας τη θλίψη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων συνεδρίασε και αποφάσισε να συμμετάσχει στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης για απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Ακόμη νοιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των παιδιών μας και των παιδιών σε όλη την Ελλάδα και δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη στο έγκλημα !

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Γιώργος Σταθάτος    Νίκος Θραψανιωτάκης

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος μας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις που γίνονται από κινήματα, φορείς , συλλογικότητες ,οργανώσεις κ.λπ., με αφορμή το ειδεχθές και προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που κόστισε την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και συμμετέχει καλώντας τα μέλη του να παρευρεθούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα λάβουν χώρα στο Αργοστόλι την Τετάρτη 8 Μαρτίου . Απαιτούμε εκτός από την αυτονόητη απόδοση των ευθυνών και την καταδίκη όλων των πραγματικών υπευθύνων χωρίς καμία συγκάλυψη , να ληφθούν όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα και να λειτουργήσουν - δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που αφορούν την προστασία της ζωής και της υγείας όλων των πολιτών , ως μέγιστο αγαθό για την εξασφάλιση του οποίου δεν μπορεί κανείς να κάνει οποιεσδήποτε εκπτώσεις και υποχωρήσεις έναντι οικονομικής ή πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

Ευχόμαστε γρήγορη σωματική και ψυχική ανάρρωση στους τραυματίες

Το Δ.Σ.

 

Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, με απόφαση της Διοίκησης,  τη Τετάρτη 08/03/2023 θα είναι κλειστό λόγω συμμετοχής στην απεργία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ
                                                                                                 

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη, το θυμό μας καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας,  στις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους,  στη πλειοψηφία νέα παιδιά.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21ο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού. Δεν αποδεχόμαστε «αποδιοπομπαίους τράγους» ούτε «κεραυνούς εν αιθρία», όταν υπήρξαν σωρεία καταγγελιών και εξώδικου,  από τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα  για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.

Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίσει ο λαός, τα παιδιά μας να πληρώνουν  με το αίμα τους την εγκληματική λογική «κόστους-οφέλους» που είναι συνυφασμένη με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» των πάντων.

Απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα, μέτρα που μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του.

Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης και απαιτούμε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης, στη πολιτική που μετράει τις ζωές μας σαν «κόστος».

Μέγιστο χρέος όλων μας είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ  την Τετάρτη 8 Μάρτη και καλούμε όλους τους συναδέλφους,  να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στις 12 το πρωί.

Το ΔΣ του Συλλόγου



Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου

Η Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου ( μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων. Μας συγκλονίζει ο χαμός τόσων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων παιδιών.

 Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

 Καλούμε τις γυναίκες, τους γονείς και τους μαθητές του Ληξουριου να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι ομάδες Γυναικών Κεφαλονιάς, η ΕΛΜΕΚΙ 12.00 π.μ. την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

και

την Τετάρτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου 6.30 μ.μ σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία.

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

 

Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της ΟΓΕ), εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων. Μας συγκλονίζει ο χαμός τόσων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων παιδιών.

 Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να καλέσουν τα μέλη τους και τους μαθητές των σχολείων τους να πάρουν μαζικά μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο  του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης , την Τετάρτη 8 Μάρτη ( παγκόσμια ημέρα για την ισοτιμία της γυναίκας ) και ώρα 12:00 μ.μ  στην Κεντρική Πλατεία.

4.3.23

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ( ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ).

 

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 12 το μεσημέρι στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  ΓΙΑ:

  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει  την απέραντη θλίψη και την οδύνη του για την ανείπωτη πολύνεκρη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων θυμάτων και ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και στους σιδηροδρόμους, με όλο το λαό και την νεολαία, που καταγγέλλουν ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, αλλά για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, που για τα κέρδη, θυσιάζουν ζωές!

Οι ευθύνες τους επίσης γνωστές και βρίσκονται στην διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ .

Οι αποφάσεις τους, να ξεπουλήσουν τον ΟΣΕ κομμάτι-κομμάτι για να δοθούν τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτωθούν τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού, να απαξιώσουν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, να πετάξουν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τους κινδύνους που υπήρχαν αλλά και για την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α, τελικά, κατέληξαν σε βάρος της ζωής δεκάδων θυμάτων κυρίως νέων.

«Ως εδώ!». Να μη σιωπήσει κανείς! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών. Η φρίκη και η οργή που νιώθουμε, πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκό ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος που δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το νέο αυτό έγκλημα που προστίθεται στα τόσα άλλα («Μάτι», Εύβοια κ.α.).

Tο Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, ΚΑΛΕΙ όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους  του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους μαθητές τους φοιτητές, όλους τους νέους και τις νέες την Τετάρτη 8 Μάρτη στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στο Δημόσιο, στις 12:00 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην πλατεία Αργοστολίου για να διαδηλώσουμε ΟΛΟΙ μαζί για:

  • Να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη,
  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας παντού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, Υγεία Πρόνοια.

Συνάμα, δεν ξεχνάμε πως η 8η Μάρτη συμπίπτει και με την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μέρα που είναι συνέχεια των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, για ίση αμοιβή για ίση εργασία – ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6/3/2023                                  

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο.

Όλες και όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη και στη Συγκέντρωση στις 12.00 στην Πλατεία Αργοστολίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης προκηρύσσει για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 24ωρη Παγκεφαλληνιακή και Πανιθακήσια Απεργία.

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.
Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Καλούμε τους Συλλόγους των εμπόρων και των επαγγελματιών, των αγροτοκτηνοτρόφων, των φοιτητών, τους μαθητές, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην Απεργία και να συμμετάσχουν αποφασιστικά και μαζικά.
Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά.

Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12 το πρωί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

IMG cbbd785725df21ef80d2a038d437f8c1 V




00 inkefalonia general ad 300X250