Θ. Γαλιατσάτος : Ο αγώνας για την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ είναι λαϊκός και ριζοσπαστικός.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 13:48

Θ. Γαλιατσάτος : Ο αγώνας για την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ είναι λαϊκός  και ριζοσπαστικός.

Ο αγώνας για την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ είναι λαϊκός  και ριζοσπαστικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αρωγός και εγγυητής στην πρώτη γραμμή της μάχης!

 

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει στην διάλυση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ σηματοδοτεί μια οριακή κατάσταση για την τοπική κοινωνία.

 

Η εξέλιξη αυτή διαλύει με δραματικό τρόπο τις όποιες ψευδαισθήσεις έχει δημιουργήσει η επικοινωνιακή έφοδος της συγκυβέρνησης σε μερίδα της κοινωνίας για δήθεν πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής –οικονομικής ανάκτησης που είναι προ των πυλών!

 

Καταδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που υλοποιεί η συγκυβέρνηση, απόρροια των συντηρητικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταδεικνύεται όμως ,και κυρίως, η πολιτική ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής περιφέρειας, που προωθεί χωρίς αρχές και χωρίς φραγμούς η τρόικα και υλοποιεί ανενδοίαστα η τρικομματική συγκυβέρνηση, στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων.

 

Αλήθεια, δεν ήταν οι τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων που σήμερα συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση που ονομάτιζαν με κάθε ευκαιρία το ΤΕΙ ως την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στα νησιά μας;

Τώρα που η κυβέρνηση τους καταστρέφει την «επένδυση» αυτή ποια είναι η θέση τους;

Είναι και με τον «αστυφύλακα» και με τον «χωροφύλακα»!

Εξακολουθούν να στηρίζουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα βγάζουν ανακοινώσεις ..συμπαράστασης χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα.

 

·        Είναι υποκριτές στις τοπικές ηγεσίες της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ. Yπονομεύουν οι διπρόσωποι  τον δίκαιο αγώνα για την διατήρηση του ΤΕΙ. Έχουν  μόνο μία επιλογή: να παραιτηθούν από μέλη των τοπικών ηγεσιών των κομμάτων τους (τώρα αμέσως και όχι ..κατόπιν εορτής ) και να ενωθούν με την μεγάλη λαϊκή ριζοσπαστική πλειοψηφία των νησιών μας. Αλλοιώς θα έχουν ακέραια την ευθύνη!

·        Είναι υποκριτές και φαρισαίοι ο περιφερειάρχης Ιονίων και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς. Γιατί ενώ είχαν προειδοποιηθεί για τις αρνητικές εξελίξεις τουλάχιστον δυο χρόνια πρίν, ουδέν έπραξαν για την προστασία και την ενδυνάμωση του ΤΕΙ. Και τώρα ρίχνουν άσφαιρα πυρά πάνω απ τον «πεθαμένο» ,για την τιμή των όπλων. Είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τα τοπικά συμφέροντα. Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να παραμερίσουν και ν αφήσουν την μεγάλη λαϊκή ριζοσπαστική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας να οδηγήσει τον δίκαιο αγώνα μέχρι την νίκη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς-Ιθάκης στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα των φοιτητών ,των εκπαιδευτικών, των λαϊκών κινημάτων για την ανάκτηση και ενδυνάμωση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ με έδρα το Αργοστόλι.

 

Ο ριζοσπαστισμός των Επτανήσων, η μεγάλη παράδοση καλλιέργειας της τέχνης των γραμμάτων και της επιστήμης στον τόπο αυτό, η ίδια η πρόοδος στην έρευνα και την κοινωνική προσέγγιση που πέτυχε το ΤΕΙ , ο έντονος νησιωτικός  χαρακτήρας της περιοχής, συνηγορούν για την άμεση ανάκληση της άδικης και καταστροφικής διάλυσης.

 

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα των επόμενων εβδομάδων αποτελεί παράλληλα και την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για την διασφάλιση και κατοχύρωση τώρα και στο μέλλον της όποιας νικηφόρας έκβασης του.

 

Το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

 

Αργοστόλι, 03/02/2013                     

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Συντονιστής ΝΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Κεφαλονιάς-Ιθάκης  

 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250