Ν. Μαραβέγιας στον Real FM: "Οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεπερνούν τα δημοσιονομικά όρια της ελληνικής οικονομίας"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 16:09

Ν. Μαραβέγιας στον Real FM: "Οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεπερνούν τα δημοσιονομικά όρια της ελληνικής οικονομίας"

Οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεπερνούν τα δημοσιονομικά όρια της ελληνικής οικονομίας.

Η ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας προς την κοινωνική πολιτική, όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, θα στερήσει πόρους για επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την αναδιάρθρωση και την ισχυροποίηση της εγχώριας παραγωγής, η οποία οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη για όλους.

Η επιστροφή της ΔΕΗ στον δημόσιο έλεγχο δεν λύνει το πρόβλημα των χαμηλών τιμολογίων, γιατί σε κάθε περίπτωση ο Προϋπολογισμός πρέπει να καλύψει τα ελλείμματα που θα προκύψουν από τα χαμηλά τιμολόγια.

Τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν μπορεί να τα ακολουθήσει η Ελλάδα, γιατί δεν έχει ανάλογες δημοσιονομικες δυνατότητες. Τέλος η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και είναι άδικη γιατί έτσι επωφελούνται περισσότερο οι πλουσιότεροι που δεν τους είναι απαραίτητη.

Γι' αυτό είναι προτιμότερη η επιδόματικη πολιτική προς τα ευάλωτανοικοκυριά.

Συνέντευξη μου στον Real FM 97.8 με τους Σ. Κοτρώτσο και Ε. Τριανταφύλλου

{https://www.facebook.com/100013543623935/videos/626791985491387}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250