Η θέση του ΜέΡΑ25 για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 09:19

Η θέση του ΜέΡΑ25 για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά

Ο των Αρίστων Πρωθυπουργός στο νησί μας.

Καλώς μας ήλθατε κύριε Πρωθυπουργέ, που πρώτος Εσείς καθιερώσατε την “αριστεία” στην πολιτική ζωή της χώρας.

Παρακαλούμε, μη θεωρήσετε ότι μιλώντας για την “αριστεία” η διάθεση μας είναι ειρωνική, όπως συμβαίνει πάντα όταν οι συν-έλληνες μας, και όχι μόνον, αναφέρονται σε αυτήν.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι “άριστοι” σας έχουν επιτελέσει το έργο τους στο ακέραιο.

Φυσικά το έργο το οποίο εσείς έχετε επιλέξει δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση των μνημονίων και την προστασία των κερδών της ελληνικής και ξένης ολιγαρχίας. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι και έχουν επιτύχει πλήρως.

Ας απαριθμήσουμε λοιπόν τα επιτεύγματα τους στην Κεφαλλονιά, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, μοιάζουν με της υπόλοιπης Ελλάδας, γιατί προφανώς ο στόχος σας δεν είναι μόνον  οι Κεφαλλονίτες αλλά  όλοι οι Έλληνες (εκτός των ολιγαρχών).

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που καίει και όταν λέμε καίει το εννοούμε. Η υποχρηματοδότηση του Δασαρχείου έχει σαν αποτέλεσμα την τραγική υποστελέχωση του και τη μηδενική επένδυση για πρόληψη πυρκαγιών. Ευτυχώς φέτος, η θεά τύχη έβαλε το χέρι της και τα τραύματα από τις φωτιές είναι μικρά, σε σχέση με άλλα χρόνια.

Μιας και μιλάμε για καταστροφές, θα γνωρίζετε βέβαια ότι δεν υπάρχει  ολιστική προσέγγιση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και ανυπαρξία αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νησί, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του.

Σαν κερασάκι στην τούρτα στους απροστάτευτους Κεφαλλονίτες από φυσικές κλπ καταστροφές, έρχονται και οι διαλυμένες δομές Υγείας. Για την  Α΄βάθμια δεν συζητάμε γιατί είναι ανύπαρκτη, με συνέπεια η συνταγογραφία να είναι όνειρο άπιαστο για τους περισσότερους συμπατριώτες μας. Σκεφτείτε π.χ. τους κατοίκους των χωριών Λειβαθούς, όπου ο αγροτικός γιατρός πηγαίνει μία φορά το μήνα και στο Αργοστόλι μια φορά την εβδομάδα. Όσοι συμπατριώτες μας αναγκάζονται να πηγαίνουν για συνταγές φαρμάκων στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζουν την έλλειψη γιατρών, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλο της το μεγαλείο.

Μαζί με αυτό βέβαια έρχεται και το πρόβλημα των ασθενοφόρων, των οποίων η έλλειψη μας οδηγεί στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι, αν έχουμε δύο ασθενείς ταυτόχρονα με ανάγκη διακομιδής στο νοσοκομείο, ο ένας, τουλάχιστον, έχει χάσει.

4. Και τώρα φτάνουμε στο πρόβλημα των συγκοινωνιών, των οποίων τα εισιτήρια έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, μιας και η τιμή της βενζίνης στο νησί μας είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο με τα “άριστα” επιτεύγματα της πολιτικής σας και μέσω των αρίστων υπαλλήλων σας, αλλά και μέσω των αρίστων επιλογών σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά μπαίνουμε στον πειρασμό για κάποια τελευταία: τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε container, οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιαίτερα μετά τη διάσπαση του ενιαίου δήμου, απείρως ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι κλπ.

Και κάτι τελευταίο, ο δρόμος Αργοστολίου -Πόρου δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιούν οι χιλιάδες τουρίστες στο νησί! Όλοι οι υπόλοιποι περιφερειακοί δρόμοι είναι πλαγίως γεμάτοι ξερά χόρτα και λακκούβες ταλαιπωρώντας τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες μας.

Καλώς μας ήρθατε “άριστε” Πρωθυπουργέ.

Οργάνωση Βάσης ΜέΡΑ25 Κεφαλονιάς και Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250