Ο Διονύσης Φωκάς στον COSMOS 96,5 για τον εθελοντικό καθαρισμό σε 5 περιοχές του Δήμου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 14:02

Ο Διονύσης Φωκάς στον COSMOS 96,5 για τον εθελοντικό καθαρισμό σε 5 περιοχές του Δήμου Αργοστολίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Σύμβουλος του ∆ήµου Αργοστολίου σε θέµατα γύρω από την οργάνωση και συντονισµό πολιτιστικών δράσεων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ριφόρτσο», Διονύσης Φωκάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις εθελοντικές δράσεις σε 5 περιοχές στο Δήμο Αργοστολίου, που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

« Την Κυριακή έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , φέτος είναι τα 50 χρόνια από τότε που θεσπίστηκε το 1972 από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και την Κυριακή, προσφέρθηκαν πολλοί άνθρωποι εθελοντικά να καθαρίσουν διάφορες περιοχές του Δήμου Αργοστολίου.

Κοιτάξαμε  να έχουμε από κάθε Δημοτική Ενότητα έστω και μία συμβολική κίνηση και έχουμε στη Λειβαθώ, στη Σκάλα, στον Πόρο, και στο Αργοστόλι

. Επί το πλείστον ήταν καθαρά δική τους επιλογή το σημείο καθαρισμού όπως και η συμμετοχή νηπιαγωγείων, Δημοτικών και των σπουδαστώ ν της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Όταν λήφθηκε η απόφαση  για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972, λήφθηκε με θέμα «Μόνο μία Γή», αυτός είναι ο πλανήτης μας και πρέπει να τον προσέχουμε.

Μετά από 50 χρόνια επανέρχεται το ίδιο σύνθημα και πάνω σ αυτό το πλαίσιο βρέθηκαν οι εθελοντές , η επιλογή των χώρων ήταν καθαρά δική τους. το Νηπιαγωγείο στο Μνημείο των Ιταλών στην Αγία Βαρβάρα θα βρεθούν σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, είναι πολύ σημαντικό το ότι θα συμμετέχουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Ναυτικού, άλλωστε θα είναι πλοίαρχοι αύριο και είναι υπερβολικά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η ακτογραμμή του Δήμου μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα σε μία μέρα. Αρχικά ξεκινήσαμε με μία δύο και καταλήξαμε να έχουμε έξι εθελοντικές δράσεις σε μία μέρα και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά, να ευαισθητοποιείται.

Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή για να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις  και να κάνουμε τον δήμο μας πιο πράσινο κι πιο καθαρό.

Θα υπάρξει προσπάθεια να γίνουν και άλλες τέτοιες δράσεις, όμως το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους. Θα γίνουν προσπάθειες και για το πρόγραμμα «Μαθαίνω τον Τόπο μου», που πηγαίνουμε σε διάφορα μέρη του Δήμου και μαθαίνουμε την ιστορία τον πολιτισμό και την λαογραφία του τόπου.

 Έχουμε ετοιμάσει μία αφίσα σχετικά με το όλο πρόγραμμα των δράσεων σχετικά με το πότε, που και ποια ώρα θα γίνουν, ούτως ώστε να ενημερώνονται και οι Αγγλόφωνοι ντόπιοι και επισκέπτες  εάν επιθυμούν να ακολουθήσουν.

Αρχίζουμε να γινόμαστε πιο συστηματικοί στις δράσεις μας και είναι καλό να φέρνουμε και τους ξένους κοντά μας».




00 inkefalonia general ad 300X250