Στανίτσας στον COSMOS 96,5 : Αν και είμαστε μικρό νησί, έχουμε κάνει μελέτες και έργα τα οποία είναι για μεγάλους Δήμους

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 12:32

Στανίτσας στον COSMOS 96,5 : Αν και είμαστε μικρό νησί, έχουμε κάνει μελέτες και έργα τα οποία είναι για μεγάλους Δήμους

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην περίοδο του Πάσχα στην Ιθάκη: «Το Πάσχα ήταν πάρα πολύ καλό για την Ιθάκη, είχαμε σε σχέση με τα άλλα νησιά γύρω στο 20% αύξηση, πολύ καλύτερα και από το 2019. Το 4ήμερο μεταξύ Μ. Πέμπτης και Δευτέρας του Πάσχα, χτυπήσαμε νούμερα Αυγούστου».   

Στην μετά Πάσχα περίοδο: «Μετά  τα Πάσχα, έχουμε  μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για την καλοκαιρινή περίοδο και κρατήσεις  έχουμε και κότερα στο λιμάνι και σε σχέση με τα χρόνια προ κορονοιού, τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά. Η ακρίβεια είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε, αλλά τα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο είναι πάρα πολύ  καλά». 

Στο οδικό δίκτυο της Ιθάκης: «Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, υπάρχει πρόβλημα στο τμήμα Φρίκες –Κιόνι, με κομμάτια που είχαν πέσει από τον «Ιανό», προσπαθούν από την Περιφέρεια να δημοπρατηθεί αυτό το έργο, δεν υπάρχει πρόβλημα για να περάσει κάποιος από εκεί , όμως πρέπει να γίνει άμεσα. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και  θα δημοπρατηθεί το έργο. Η άποψη μου είναι ότι οι Υπουργοί θα πρέπει να έρχονται στα μέρη μας για να βλέπουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  όλοι εμείς όταν πηγαίνουμε στα Υπουργεία και τους χτυπάμε την πόρτα. Και στο τμήμα που ξεκινά από τον Σταυρό και πάει Πλατυθριά –Εξωγή, υπάρχει πρόβλημα, είναι ασυντήρητο πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να συντηρηθεί ».

Στην επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη  20 και 21 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα: « Η κ. Ζαχαράκη έρχεται για 2η φορά στο νησί, έχει βοηθήσει και με την παρουσία της, αλλά και πολλές φορές επικοινωνώ μαζί της για διάφορα θέματα και είναι από τους Υπουργούς που σηκώνει τηλέφωνα και λύνει προβλήματα και όχι μόνο του δικού της τομέα. Η έλευση ενός Υπουργού είναι πάντα θετική σε έναν τόπο και όποιος Υπουργός έχει έρθει στην Ιθάκη , δεν έχει έρθει για βόλτα,  η Ιθάκη κάτι έχει κερδίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Στυλιανίδης έστειλε ολόκληρο Τεχνικό Δελτίο και Τεχνική Μελέτη στην Περιφέρεια, για να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες που πρέπει να γίνουν για τα αντιπλημμυρικά μέτρα στην Ιθάκη , αλλά και για την πυροπροστασία».

Στην απόδοση έργου της Δημοτικής Αρχής: «Είμαστε ένα μικρό νησί 3.000 κατοίκων, θεωρώ ότι έχουμε κάνει μελέτες και κάνουμε και έργα τα οποία  είναι για μεγάλους Δήμους και το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα. Δεν γίνονται όλα με τη μία, ο Βιολογικός δεν περιμένει κανείς ότι θα έχει τελειώσει σε 4 χρόνια, ο στόχος είναι να τελειώσει η μελέτη μέσα στον επόμενο χρόνο. Έχουμε καταλήξει στην χωροθέτηση που είναι πολύ σημαντικό, ήδη ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών  βγαίνει για υπογραφή από την Διαχειριστική Αρχή, ένα πολύ μεγάλο έργο για μας, 3 εκατομμυρίων στο ΕΣΠΑ. Το πρόβλημα του νερού κατά 99,99%  έχει λυθεί στην Ιθάκη και με αυτά τα 2 μεγάλα έργα υποδομής η Ιθάκη κάνει έργα υποδομής. Ένα πολύ μεγάλο έργο είναι και το λιμάνι που έγινε».

Στα άστοχα ρεπορτάζ για το λιμάνι του Πισαετού : « Δεν θα φιμώσει κανείς την δημοσιογραφίααλλά το θέμα είναι να γράφουν και κάποια πράγματα που στέκουνε. Είναι υποχρεωμένος ο δημοσιογράφος να αναδεικνύει τα όσα προβλήματα  υπάρχουν για να μπορούμε κι εμείς να βελτιώνουμε τα λάθη μας, όμως δεν είναι κακό να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν θέλουμε να γράψουμε τα κακώς κείμενα.

Στο Λιμάνι του Βαθέως: «Πριν 3 χρόνια δεν υπήρχαν πίλαρ , υπήρχαν τόσα σκάφη και δεν είχαμε να τους δώσουμε ρεύμα και νερό.  Τα  κράσπεδα ολοκληρώνονται, σε 20 μέρες πιστεύω θα είναι έτοιμο το έργο  από το Λιμενικό Ταμείο ».

Στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην Ιθάκη : «Θα γίνει και πάλι στην Ιθάκη εκδήλωση από την healthy Seas,  που θα γίνει καθαρισμός και σε ένα άλλο παρατημένο ιχθυοτροφείο και στο Βαθύ και στο Κιόνι , θα γίνει μία περιβαλλοντική δράση για τα παιδιά του σχολείου και έχουν καλεστεί ο Γ. Γραμματέας Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής, η Περιφερειάρχης. Το έργο καθαρισμού, είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας, γιατί ουσιαστικά ξεβρομίζουν τα λιμάνια και οι παραλίες μας. 26 με 28 Σεπτεμβρίου στην Ιθάκη, θα γίνει και το Συνέδριο μικρών νησιών».

 Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250