3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: Κινητικότητα Μαθητών στo Caldas da Rainha, στον Πορτογαλία στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 10:54

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου: Κινητικότητα Μαθητών στo Caldas da Rainha, στον Πορτογαλία στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+

 Την εβδομάδα 4-8 Απριλίου 2022 οι μαθητές της Α’ Τάξης του σχολείου μας Κουλουμπής Βασίλης, Μαρούλης Γεώργιος, Σιούτης Ιωάννης, Τζαμαρία Ζωή, Τσιγάντε Στεφανία, Χριστοδουλάκη Αρδαβάνη Μυρτώ με την συνοδεία των καθηγητών του σχολείου κα Ελευθερία Δεμερτζή και τον κ. Κουλουμπή Δημοσθένη επισκέφθηκαν το σχολείο “Colégio Rainha Dona Leonor” στο Caldas da Rainha της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Fostering students’ motivation through collaborative digital frameworks”.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – “Πρόγραμμα Erasmus+”. 

Το ταξίδι των μαθητών είχε ενδιάμεση στάση και ξενάγηση στην Ρώμη.

Εκτός από τους μαθητές του σχολείου της Πορτογαλίας και της Ελλάδας συμμετείχαν ακόμα μαθητές 22 μαθητές και 8 καθηγητές από την Πολωνία, την Τουρκία, Γαλλία και Ισπανία. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής και να πραγματοποίησαν επισκέψεις σε αξιοθέατα ιστορικής σημασίας. Συνοπτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν:

Δευτέρα, 4 Απριλίου

Καλωσόρισμα από τις Διευθύντριες κα. Raquel Galeão και κα. Sandra Santos, τους μαθητές του και ξενάγηση σχολείου. Γεύμα στο σχολείο. Περιήγηση, υποδοχή από την υπεύθυνη εκπαίδευσης κα. Isabel Soares του Δήμου της πόλης.

Τρίτη, 5 Απριλίου

Επίσκεψη στο μουσείο τέχνης José Malhoa. Επίσκεψη στις θερμές πηγές της πόλης. Δραστηριότητες γνωριμίας στο πάρκο.

Τετάρτη, 6 Απριλίου

Επίσκεψη στο εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών Fábrica de Cavacas das Caldas, στις αλυκές Rio Maior Salt Pans και στην μεσαιωνική πόλη Óbidos.

Πέμπτη, 7 Απριλίου

Επίσκεψη στην Λισαβώνα, το πάρκο Parque das Nações, ξενάγηση στο Oceanário de Lisboa και στο κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας Pavilhão do Conhecimento – Ciência Viva.

Παρασκευή, 8 Απριλίου

Επίσκεψη στην ιερή πόλη Fátima, στην πόλη Nazaré και στην Foz do Arelho. Αποχαιρετισμός.

Εικόνες απο την εκδρομή μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ στην σελίδα του Σχολείου 




00 inkefalonia general ad 300X250