Λευτέρης Κρητικός για το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΙΝ.ΑΛ.: «Ο ήλιος ξαναβγαίνει για την Κεφαλονιά!»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 17:48

Λευτέρης Κρητικός για το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΙΝ.ΑΛ.: «Ο ήλιος ξαναβγαίνει για την Κεφαλονιά!»

Λευτέρης Κρητικής για το διήμερο εκδηλώσεων ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: «Ο ήλιος ξαναβγαίνει για την Κεφαλονιά!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Λευτέρης Κρητικός, με αφορμή την πολύ έντονη παρουσία του ΚΙΝΑΛ το διήμερο (Παρασκευή –Σάββατο 11 & 12 Μαρτίου) στην Κεφαλονιά.

Με εκδήλωση με ομιλία του Παύλου Γερουλάνου με θέμα: "Οικονομικές εξελίξεις - Ακρίβεια - Πληθωρισμός", πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Κέντρο Εκδηλώσεων Capitol στο Φανάρι Αγίων Θεοδώρων στο Αργοστόλι, από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Με την περιοδεία στο Αργοστόλι , το πρωί του Σαββάτου και την συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από τον Μιχάλη Κατρίνη,  Βουλευτή και Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ..

«Ο ήλιος ξαναβγαίνει για την Κεφαλονιά» ανέφερε ο κ. Κρητικός μετά το άκρως επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για την Νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Την οργάνωση των εκδηλώσεων την είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή και η δυνατή παρουσία μελών και στελεχών όπως ανέφερε ο κ. Κρητικός πιστοποιεί ότι ο χώρος αυτός ανεβαίνει και ότι γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια. «Γίνεται μια προσπάθεια από νέους ανθρώπους, από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλο πολιτικό παρελθόν, όμως έχουν αξίες, προσπαθούν, έχουν γνώση κάποιων αντικειμένων, είμαστε όλοι παραγωγικά άτομα μέσα μέσα σε μια κοινωνία, δεν έχουμε βγει από κάποια αποστειρωμένη γυάλα και μιλάμε πολιτικά και αυτό νομίζω είναι και που αρέσει και στον Παύλο Γερουλάνο σε μας. Ο Παύλος Γερουλάνος προσπαθεί πάντα στις ομιλίες του να μας αλλάξει και λίγο τον τρόπο που βλέπουμε κάποια πράγματα».

Ο κ. Κρητικός ανέλυσε με σαφήνεια τις μεσοπρόθεσμες λύσεις που προτείνει το ΚΙΝΑΛ και οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε κατά την περιοδεία του κ. Κατρίνη στο Αργοστόλι και μετέφερε τις απόψεις που κατατέθηκαν στις ομιλίες των κ. Γερουλάνου και Κατρίνη για την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανακούφιση επιχειρηματιών και πολιτών . «Οι προτάσεις που έγιναν είναι άμεσα μέτρα για μια τουλάχιστον βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στα νοικοκυριά και για να μπορέσουνε να ανταπεξέλθουν σε μία πρωτόγνωρη κρίση. Ο κίνδυνος είναι να μην έχουμε νέα μνημόνια. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι είναι μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, η κυβέρνηση όσο και να προσπαθεί να το κρύψει, η ακρίβεια έχει περάσει σε όλους μας, το νιώθουμε στην καθημερινότητα μας».

Στάθηκε επίσης στην πολύ θετική ανταπόκριση που έτυχε ο κ. Κατρίνης, από τον εμπορικό κόσμο κατά την περιοδεία του στο Αργοστόλι τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει πολιτικά, να μιλήσει πολιτικά και να πει τα προβλήματα του.

Τέλος, ερωτηθείς για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και το χτίσιμο της επικοινωνίας με τα στελέχη και την βάση του κινήματος ο κ. Κρητικός ανέφερε ότι η άμεση επικοινωνία των Νομαρχιακών Επιτροπών που υπήρχε με την Φώφη Γεννηματά που σήκωνε το τηλέφωνο και έπαιρνε τα στελέχη η ίδια ένα προνόμιο που το είχε η ίδια ως προσωπικότητα, δεν ξέρει αν το έκανε η θα το κάνει άλλος πολιτικός αρχηγός. « Αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπουμε και από το νέο πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι μια ειλικρινή προσπάθεια που κάνει να ανανεώσει και τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του, αλλά και ευρύτερα τον πολιτικό σχεδιασμό του ΚΙΝΑΛ. Ο κόσμος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και το ΚΙΝΑΛ έχει στελέχη που έχουν και μορφωτικό επίπεδο καλό και την ικανότητα να εκφράσουν πολιτικό λόγο και πρέπει να τα βγάλει μπροστά, γιατί έχουμε κουραστεί 40 και 50 χρόνια να βλέπουμε όλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιοι έχουν ενδεχομένως κουραστεί γιατί κάποια στιγμή οι ιδέες στερεύουν. Αυτό που μεταφέραμε και στον κ. Κατρίνη και ήταν και μια μορφή παράπονου, είναι και ότι και ο πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλουμε να κινηθεί περισσότερο στην περιφέρεια. Ο κόσμος θέλει να γνωρίσει και να ακούσει τον πρόεδρο του κινήματος. Δεν φτάνει η Βουλή, δεν φτάνει η Αττική. Εμείς προσπαθούμε και μεταφέρουμε και τα τοπικά προβλήματα στο κόμμα, έχουμε τη δυνατότητα να καταθέτουμε για ζητήματα ερωτήσεις στη Βουλή σε πολύ σύντομο διάστημα και πλέον απαιτούμε κι εμείς κάποια πράγματα, γιατί αν ο χώρος αυτός θέλει να μεγαλώσει και έχει αυτή την προοπτική, πρέπει να ακούει, δεν πρέπει να είναι κλεισμένος σε γραφεία. Κι εμείς μιλάμε, είμαστε από τους ανθρώπους που μιλάμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-18416542?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250