Επιστολή Πέτρου Αλιβιζάτου στον Γιάννη Μανιάτη για τους υδρογονάνθρακες

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:56

Επιστολή Πέτρου Αλιβιζάτου στον Γιάννη Μανιάτη για τους υδρογονάνθρακες

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, στο πλαίσιο της ενημερωτικής σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, με θέμα τις έρευνες στο Ιόνιο, την εξόρυξη πετρελαίου, τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νήσων. Ο κ. Αλιβιζάτος δεν παρέστη στη σύσκεψη, λόγω της επίσημης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες την ίδια ημερομηνία.

Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ,

            Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ, όλο αυτό το διάστημα, τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλεις για να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την έρευνα και, σε περίπτωση ευόδωσης, την εξόρυξη και αξιοποίηση υδρογονανθράκων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας αλλά και με στόχο την αναβάθμιση του διεθνούς κύρους και του γεωστρατηγικού ρόλου της πατρίδας μας.

            Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα πλαίσια του σχετικού δημοσίου διαλόγου αλλά και των διαδικασιών που προγραμματίζονται υπό το δικό σου συντονισμό, στις σεισμικές έρευνες που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές του Ιονίου Πελάγους. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκα για την ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τις έρευνες στο Ιόνιο, την εξόρυξη πετρελαίου, τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τους δύο βαθμούς της

Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νήσων, που θα λάβει χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την όμορφη Κεφαλονιά, την προσεχή Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012.

            Θα ήθελα ολόψυχα να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω για το μεγάλο ενδιαφέρον που αποδεικνύεις στην πράξη για την Κεφαλονιά και για τα Επτάνησα γενικότερα και να σε διαβεβαιώσω ότι σε όλες τις προσπάθειες που κάνεις και τις διαδικασίες που εποπτεύεις, θα είμαι σύμμαχός σου.

Καταλαβαίνεις ότι επιθυμία μου θα ήταν η συμμετοχή μου στην ενημερωτική αυτή συνάντηση και σύσκεψη με τους φορείς. Υπηρεσιακοί, όμως, λόγοι εκπροσώπησης της Κυβέρνησης στις Βρυξέλλες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, καθιστούν ανέφικτη τη συμμετοχή μου στην ανωτέρω σύσκεψη.

Αφού σε ευχαριστήσω και πάλι για το ενδιαφέρον που δείχνεις για τα νησιά του Ιονίου και τις δυνατότητες αξιοποίησης των φυσικών πόρων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της σύσκεψης που θα έχεις στην Κεφαλονιά και θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία κατά το προσεχές διάστημα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250