Αγαπητέ ευεργετηθέντα αχάριστε...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 21:17

Αγαπητέ ευεργετηθέντα αχάριστε...

Αγαπητέ Ευεργετηθέντα Αχάριστε,   Καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την επιστολή σου και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα ζητήματα που θέτεις, αν και βέβαια προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουν ήδη  απαντηθεί.   Από ότι  όμως καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, δεν έχεις καταλάβει ακόμα.   Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ήταν πάντα δίπλα στους συνεργάτες του και  κράτησε το λόγο που είχε δώσει … σε αντίθεση με αυτούς που άλλα έλεγαν και άλλα εντέλει έπρατταν.

Στάθηκε στο πλευρό του «δημάρχου του»  μέχρι να βγει η αθωωτική απόφαση. Παρόλο που δεν συμφωνούσε μαζί του και είχε ήδη εκφράσει τις διαφωνίες του , δεν τον «εγκατέλειψε» νωρίτερα.  Έμεινε μαζί του γιατί πίστεψε στην αθωότητα του  και το θεώρησε ηθικό χρέος να περάσει την καταιγίδα στο πλευρό του. 
 
Ποτέ δεν πίστεψε τις κατηγορίες που  είχαν προσάψει στο «δήμαρχο του», παρόλο που θα τον «βόλευε» όπως τα παρουσιάζεις στην μετέπειτα αυτοδιοικητική του πορεία.  Δεν έδωσε καμία χαριστική βολή. Απεναντίας με σεβασμό πάνω από όλα στον άνθρωπο, στάθηκε στο πλευρό του και βοήθησε.
 
Τώρα αν ο «ευεργετηθείς» δήμαρχος ήθελε περισσότερα … τότε δεν φταίει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος.
 
Οι διαφωνίες ήταν γνωστές και όσοι τους ζούσαν, το ήξεραν … το έβλεπαν.  Και ο Θεόφιλος , προς τιμή του, δεν εγκατέλειψε το καράβι  όταν αυτό φαινόταν να βουλιάζει. Το βοήθησε μέχρι τελευταία στιγμή να σταθεί … και μετά ακολούθησε τη δική του ρότα.
 
Ο καπετάνιος το γνώριζε … δεν εξεπλάγην!
 
Όσο για την «καμένη γη» ο πρώην δήμος Λειβαθούς έχει ήδη αρχίσει να ελέγχεται και λίαν συντόμως θα έχουμε στα χέρια μας τα πορίσματα των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών.
 
Όμως αν θέλουμε να αναφερθούμε σε νούμερα … τότε μπορούμε άνετα να αναφερθούμε στη δραστική μείωση του χρεωστικού ανοίγματος του Δήμου Λειβαθούς  με λήψη δανείου τον Οκτώβριο του 2004 και  στην συνεχή ανοδική πορεία του μέχρι το τέλος της θητείας το 2006 (από 1.500.000 € δηλαδή σε 3.000.000 € ). Νομίζω ότι γνωρίζεις  ποιος ήταν δήμαρχος τότε! Μπορούμε επίσης να αναφερθούμε σε δαπάνες για το φαίνεσθαι  και σε πολλά άλλα !!
 
«Ανώνυμοι» επιστολογράφοι όμως δεν είναι σωστό να αναφέρονται σε υποθέσεις που ήδη ελέγχονται και που η απόφαση εκκρεμεί. Ας κάνουμε λίγο υπομονή …
 
Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που θέτεις , αγαπητέ μου , έχω να σου πω το εξής:
 
Όλοι μα όλοι … θα κριθούν από τους συμπολίτες μας την 18η Μαΐου. Αυτοί και μόνο αυτοί θα κρίνουν την πορεία και το μέλλον  των υποψηφίων δημάρχων.
 
Δεν θα μείνουν σε  προσωπικές εμπάθειες και προσωπικά απωθημένα … θα σταθούν στο κύρος,  την  προσωπικότητα, τις  δυνατότητες του καθενός, τη  δύναμη της θέλησης  για ανιδιοτελή προσφορά  …
 
Κάνε λίγο υπομονή … μη βιάζεσαι!
 
Γεώργιος Μολφέτας