Το «άπαιχτο» του Μεγάρου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 09:19

Το «άπαιχτο» του Μεγάρου

  Αγαπητοί μου, Καλά όλα τα περίμενα να τα ακούσω, το τελευταίο όμως που ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή .. απλά είναι άπαιχτο. Αυτό, ντε, που θα πηγαίνει ο Δήμαρχος κάθε Τετάρτη στο Ληξούρι για να ακούει τα προβλήματα και τα παράπονα των κατοίκων. Κάτι σαν … και επιτέλους ήλθε το φως!

Ήθελα, πραγματικά, να μάθω ποιος είναι εμπνευστής αυτής της απίθανης ιδέας και πόσο καιρό του πήρε για να  σκεφτεί κάτι τέτοιο! Αυτός δεν είναι για εδώ … χαραμίζεται.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί μου  φαίνεται ότι εκεί στη Δημοτική Αρχή μας δουλεύουν ασύστολα.  Μετά το ξήλωμα όλων των υπηρεσιών, την καταδίκη της Παλλικής σε οικονομικό μαρασμό και σε απομόνωση και έξι μήνες πριν τις εκλογές, κάποιοι θυμήθηκαν ότι υπάρχει και  Παλλική!

Όχι, γίνομαι άδικος. Υπήρξε και εκείνο το μοναδικό δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα της περιοχής. Δεν μπορώ να πω, επιτέλους έπιασε τόπο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει και ο σοφός λαός. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να λάβει υπόψη στα πλάνα της και την Παλλική!

Και βέβαια οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν αφού έχει περάσει το καλοκαίρι. Γιατί, λέω τώρα εγώ, αν  ο Δήμαρχος πήγαινε στην αρχή της τουριστικής περιόδου όλο και κάτι θα ζητούσαν  οι Παλλικισιάνοι ενόψει θέρους.

Ένα εργάκι, έναν καθαρισμό, έναν ευπρεπισμό, μια λάμπα … Ενώ τώρα τι να ζητήσουν; Όταν έχεις φτάσει πάτο, όταν έχεις περάσει ένα καλοκαίρι και ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις τουρίστα, ακόμα και το πιο μικρό να σου δώσουν θα το δεις  τεράστιο! Ας είναι καλά και εκείνος ο άγιος άνθρωπος, ο Κουνάδης, που έφτιαξε τους σωλήνες στο ποτάμι και έτσι έχει ο Δήμαρχος να λέει κάτι.

Έτσι λοιπόν σε ένα άδειο δημοτικό κτίριο, που άλλοτε έσφυζε από ζωή και αποτελούσε υπόδειγμα λειτουργίας-οργάνωσης δήμου, θα παρίσταται κάθε Τετάρτη ο Δήμαρχος ως «κυτίον συλλογής παραπόνων».

Πάντως Δήμαρχε, πάρε μαζί σου και κανέναν υπάλληλο, γιατί τους έχεις φέρει όλους στο Αργοστόλι και δεν θα υπάρχει ψυχή ούτε για να απαντάει στα τηλέφωνα!

Αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου το ίδιο μέτρο , δηλαδή  επίσκεψη σε Δημοτική Ενότητα, είχε εφαρμοστεί και στη Σάμη. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος έμεινε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα εκεί και σου λέει δεν δοκιμάζω την τύχη μου και στο Ληξούρι; Αλήθεια οι Σαμικοί έμειναν ευχαριστημένοι;

Είναι απίθανοι πάντως αυτοί οι τύποι. Μας περνάνε τελείως για αφελείς. Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι αν πηγαίνει ο Δήμαρχος κάποιες ώρες στο Ληξούρι θα λυθούν τα προβλήματα της περιοχής ή ότι θα αναβαθμιστεί η περιοχή;;;; Ή μήπως ο Δήμαρχος θεωρεί ότι ο Αντιδήμαρχος του δεν μπορεί να του μεταφέρει σωστά την εικόνα της περιοχή, ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά, και θέλει να αποκτήσει ιδίαν αντίληψην της κατάστασης; Λέτε;

Μπα, ξεφεύγω …

Γεώργιος Μολφέτας