Μάσκα κατά της ακμής με κανέλα και μέλι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 20:51

Μάσκα κατά της ακμής με κανέλα και μέλι

Πώς να την παρασκευάσετεΤα σπυράκια αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυναικών. Δημιουργούνται συχνά από την σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος και μας ταλαιπωρούν. Μπορεί κατά βάση η ακμή να αποτελεί ένα εφηβικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν το αντιμετωπίζουν και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Η φύση όμως γνωρίζει καλά και μας προσφέρει άφθονα υλικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Δύο εξ αυτών είναι το μέλι και η κανέλα, τα οποία όταν αναμειχθούν φτιάχνουν μια θαυματουργή μάσκα προσώπου ενάντια στα σπυράκια.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που σταματούν την εξάπλωση και ανάπτυξη των βακτηριδίων, ενώ παράλληλα καθαρίζει τους πόρους του δέρματος σας, αφήνοντας το απαλό και σφριγηλό.

Από την άλλη η κανέλα περιέχει κινναμαλδεΰδη, ευγενόλη, λιναλοόλη, βήτα-καρυοφυλλένιο των χονδροειδών, ίνες και άλλα. Το έλαιο της κανέλας και ιδιαίτερα η κινναμαλδεΰδη και η ευγενόλη έχουν εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των μικροβίων που προκαλούν την ακμή, ενώ οι χονδροειδείς κόκκοι και οι ίνες της βοηθούν στην απολέπιση.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Προσοχή: Ορισμένοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην κανέλα, γι' αυτό αν δεν το γνωρίζετε, κάντε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας πριν εφαρμόσετε τη μάσκα προσώπου.

Τρόπος παρασκευής:

Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Όταν το βγάλετε θα μοιάζει με λιωμένη σοκολάτα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη!

Τρόπος εφαρμογής:

Με ένα καθαρό πινέλο πάρτε το μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Πηγή: beautetinkyriaki




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ